Πώς ο 18χρονος που βιαζόταν από τον θείο του πριν 12 χρόνια στη Θεσσαλονίκη έφτασε τώρα στην καταγγελία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για το αίσθημα ενοχής που ένιωθε τα πολλά χρόνια που κακοποιούνταν από το θείο του αλλά και πως πήρε την απόφαση να τον καταγγείλει για βιασμό μίλησε στο Newsbeast η δικηγόρου του 18χρονου, Αναστασία Ανασόγλου.

Οι αποκαλύψεις για τον βιασμό τριών ανηλίκων ξαδελφών μόλις 3, 5 και 6 χρονών από τον θείο τους επί χρόνια στη Θεσσαλονίκη προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό για την κακοποίηση που ζουν μερικά παιδιά και μάλιστα επί σειρά ετών. Σε αυτή την περίπτωση, ο κακοποιητής των παιδιών βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Τα τρία μικρά παιδιά κακοποιούνταν σεξουαλικά, αρχής γενομένης από το 2009 από έναν θείο τους, που υποτίθεται ότι τα φρόντιζε και τα πρόσεχε, όσο έλειπαν οι γονείς και οι παππούδες τους. Ένα εξ’ αυτών των παιδιών, 18 ετών σήμερα, πήρε την γενναία απόφαση να καταγγείλει το θείο του, ο οποίος μάλιστα ομολόγησε την πράξη του.

Ο 18χρονος, που βρήκε τη δύναμη να καταθέσει, ήταν μόλις 6 ετών, το 2009 όταν ξεκίνησε η συστηματική του κακοποίηση. Για 4 ολόκληρα χρόνια όπως κατήγγειλε, ο θείος του κακοποιούσε σεξουαλικά τόσο τον ίδιο, όσο και τα δύο μικρότερα ξαδελφάκια του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές: «Άρχισε από απλές θωπείες σε διάφορα μέρη του σώματός μου, όπως κεφάλι ή πόδια, όμως μετά από κάποιο διάστημα, άρχισε να με χαϊδεύει στα γεννητικά όργανα. Μετά άρχισε να μου κάνει κι άλλα πράγματα».

Ο 51χρονος σήμερα άνδρας παραδέχτηκε τις πράξεις του και δήλωσε μετανιωμένος για αυτές. Σημειώνεται ότι τόσο οι γονείς (οι δύο αδελφοί του 51χρονου και οι σύζυγοί τους) όσο και οι παππούδες, δεν είχαν ιδέα για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι των τελευταίων όσο κείνοι απουσίαζαν- κάποιες φορές ήταν εκεί αλλά σε άλλο δωμάτιο. Επί σειρά ετών, τα παιδιά δεν είχαν μιλήσει για την κακοποίηση που υφίσταντο.

«Περιμένουμε, το πιθανότερο την ερχόμενη εβδομάδα, ελπίζω όσο πιο γρήγορα γίνεται, το ένταλμα σύλληψης για τον 51χρονο» λέει στο Newsbeast, η Αναστασία Ανασόγλου, δικηγόρος του 18χρονου. Όπως συμπληρώνει: «Μιλάμε άλλωστε για πράξεις που γίνονταν κατά συρροή και κατ εξακούληθηση».

Συγκεκριμένα είναι δύο τα εγκλήματα, δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Η πλευρά του 18χρονου ζητά τη σύλληψη του δράστη άμεσα.

Η οργή των γονιών του 18χρονου και το σοκ των παππούδων

«Οι γονείς του 18χρονου είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι. Ταυτόχρονα όμως είναι και ανακουφισμένοι που τώρα θα αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη» σημειώνει η κα Ανάσογλου.

Σύμφωνα με την ίδια, σε κατάσταση σοκ είναι και οι γονείς του 51χρονου, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κατάπτυστης και τρομερής πράξης του γιου τους βρίσκονται σε σύγχυση με αυτό συνέβαινε επί σειρά ετών μιας και αφορά από τη μια το ίδιο τους το παιδί και από την άλλη τα εγγόνια τους. Σημειώνεται ότι αμφότεροι είναι υπερήλικες.

«Δεδομένου ότι βρίσκονται και οι ίδιοι μπροστά στις δικές τους αδυναμίες δεδομένου ότι για μεγάλο διάστημα ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν υπό την προστασία τους και τα κακουργήματα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι τους, το σοκ που έχουν υποστεί είναι τόσο μεγάλο που θα χρειαστούν βοήθεια για να το αντιμετωπίσουν. Αδυνατούν ακόμα να πιστέψουν το γεγονός» υπογραμμίζει η κα Ανάσογλου.

Πώς αποφάσισε ο 18χρονος να φέρει στο φως την κακοποίηση του

Όσον αφορά στον ίδιο τον 18χρονο και το κουράγιο που χρειάστηκε να συγκεντρώσει για να προβεί στην καταγγελία για τον θείο του, σύμφωνα με την κα Ανασόγλου, το έκανε μετά από παρότρυνση της ψυχολόγου του η οποία τον κατεύθυνε σε αυτή τη λύση.

Όπως το θέτει η δικηγόρος του 18χρονου: «Η ψυχολόγος τον έκανε να καταλάβει ότι του λείπει το αίσθημα της απονομής δικαιοσύνης. Το κράτησε κρυφό από τους γονείς του για χρόνια γιατί αισθανόταν ενοχή. Είναι χαρακτηριστικό των παιδιών που δέχονται κακοποίηση.

Την βλέπουμε σταθερά την ενοχή στις κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά. Είναι ένα παιδί με τραύμα και η οδός της δικαιοσύνης είναι απαραίτητη για την επούλωση αυτού του τραύματος».

Πηγή: newsbeast