Αληθινή ιστορία: Έπεσε θύμα τροχαίου και επί 5 μήνες ζούσε σε επανάληψη την ίδια μέρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η συγκλονιστική ιστορία του Κώστα που έπεσε θύμα τροχαίου και επί 5 μήνες ζούσε σε επανάληψη την ίδια μέρα

Κινηματογραφική ταινία θυμίζει η ζωή 42χρονου ποδηλάτη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε υπέστη απώλεια μνήμης.

Ο 42χρονος μετά το τροχαίο βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ έμεινε καθηλωμένος με τους γιατρούς να του λένε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει.

Το πρώτο δύσκολο διάστημα μετά το τροχαίο και για πέντε μήνες είχε και απώλεια μνήμης που τον ανάγκαζε να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

Η συγκλονιστική ιστορία του Κώστα που έπεσε θύμα τροχαίου και επί 5 μήνες ζούσε σε επανάληψη την ίδια μέρα

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό όχημα το οποίο πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του την ώρα που έκανε ποδήλατο στις Σέρρες.

Το πρώτο 48ωρο ήταν κρίσιμο για τη ζωή του με την πρώτη νίκη να έρχεται, ωστόσο, τα δύσκολα να μην έχουν περάσει.

Σύμφωνα με το MEGA, τέσσερις μέρες μετά το τροχαίο ξύπνησε από το κώμα, αλλά από τότε και για 150 ημέρες ζούσε την ίδια ημέρα καθημερινά.

Κάθε βράδυ που κοιμόταν ξεχνούσε ό,τι είχε ζήσει και την επόμενη μέρα ξεκινούσε πάλι από την αρχή.

Κάθε πρωί έκανε στους δικούς του τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις. Εκείνοι του εξηγούσαν όλα όσα είχαν συμβεί με το ατύχημα, αλλά όταν έπεφτε να κοιμηθεί, όλες οι πληροφορίες χάνονταν και το πρωί ξυπνούσε το ίδιο χαμένος και απορημένος γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί του είχαν δώσει πιθανότητα 1% να περπατήσει ξανά, ωστόσο, ο ίδιος κέρδισε και αυτή τη μάχη καθώς κατάφερε να ανακτήσει το 70% των δυνάμεων που είχε πριν το ατύχημα, αλλά αυτό, όπως αναφέρει έφερε αμφισβήτηση και καχυποψία, ακόμα και στην επιτροπή αναπηρίας.

«Μετά το ατύχημα είχε βλάβες σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τις καινούργιες πληροφορίες», δήλωσε νευροχειρουργός, διδάκτωρ ΑΠΘ Δημήτρης Μαρινόπουλος.

«Το ατύχημα δεν το θυμήθηκε ποτέ και ούτε θα το θυμηθεί. Έχει αυτό που λέμε περιτραυματική αμνησία», πρόσθεσε.

Πηγή: enimerotiko