Καταγγελίες-σοκ από τους κατοίκους της Εύβοιας: «Οι φωτιές είναι βαλτές – Βρήκαμε…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται η οργή των πολιτών στην Εύβοια, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα, και με την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού μέχρι στιγμής να παραμένει ανεπαρκής.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα προχωράνε σε συνταρακτικές καταγγελίες, αναφέροντας πως οι φωτιές είναι στημένες και ότι οι αναζωπυρώσεις στην ουσία «δεν υπάρχουν, αλλά είναι βαλτές», καθώς έχουν βρεθεί χιλιάδες γκαζάκια μέχρι στιγμής, που αποδεικνύουν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού!

«Ήταν στημένο το παιχνίδι, γιατί φέρανε τα φέρι μποτ;»

Κάτοικος του χωριού Ασμήνιο στην Εύβοια, χαρακτηρίζει ως «βαλτές» τις φωτιές!

«Ήταν στημένο το παιχνίδι. Τα φέρι μποτ είναι ακόμα εδώ. Γιατί τα έχουν ακόμα εδώ; Τα φέρανε πιο μπροστά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένο κάτοικος. «Έχω πάει σε 6-7 φωτιές και έχω σώσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά αυτό το πράγμα δεν σωνόταν».

Σε άλλο συγκλονιστικό βίντεο, εξοργισμένος κάτοικος περπατάει ανάμεσα στα ερείπια που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, κατηγορώντας τους υπευθύνους πως τους παράτησαν στην τύχη τους! Για μέρες, οι κάτοικοι πάλευαν μόνοι τους μόνο με τα τρακτέρ, ενώ οι αρχές ήταν άφαντες!

Άλλος κάτοικος του οικισμού Ασμήνιο, περιγράφει την άνιση μάχη που έδωσε με τις φλόγες, εντελώς μόνος, για 4 μέρες!

«Όλα τα είχαν ζώσει οι φλόγες, όταν πέρασε εν τέλει η πυροσβεστική, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όλα είχαν χαθεί!».

«Τι να έκανα, να άφηνα να καεί η περιουσία μου όλη; Όλα έγιναν μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα».

Πηγή: pentapostagma