Συγκλονιστικές εικόνες: Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Ζάκυνθο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους, με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ο χειριστής του αεροσκάφους PZL που κατέπεσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου.

Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στη θέση Καπελούζο, ανάμεσα σε Μαχαιράδο-Κοιλιωμένο, έκανε αναγκαστική προσγείωση στο δάσος, στην περιοχή Μακριά Ράχη.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για την για την πτώση ευθύνεται ένα ισχυρό καθοδικό ρεύμα.

Το αεροσκάφος ανήκε στο κλιμάκιο της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κεφαλονιά.

Δείτε πλάνα από το σημείο:

Aρχικό κείμενο

PZL πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε σε πυρκαγιά στο Μαχαιράδο Ζακύνθου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατέπεσε. Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του.

Το αεροσκάφος είναι από το κλιμάκιο της Κεφαλλονιάς.

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση “Καταλούπο”.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ συνέδραμαν εναέρια μέσα -δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: pentapostagma