Αστυνομικός σε οικογένεια στη Βαρυμπόμπη: «Φύγετε αλλιώς θα καώ εδώ μαζί σας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματικά τραγικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και το βιος τους να παραδοθούν στις φλόγες, μην μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.

Ευτυχώς, την ίδια στιγμή που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, οι αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα-πόρτα προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα το βράδυ της Τρίτης, οι άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έκαναν κάθε προσπάθεια να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως υπάρχει ενδεχόμενο να καούν τα σπίτια τους.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι περιοχές αυτές έπρεπε να εκκενωθούν και έτσι έγινε, αποτρέποντας τα χειρότερα για κάποιους που μπορεί να βρισκόταν απέναντι στο πύρινο μέτωπο.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του εγχειρήματος είναι το παρακάτω στιγμιότυπο: Μια οικογένεια δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από το σπίτι της και ο αστυνομικός για να τους πείσει να το εκκενώσουν, αναγκάστηκε να τους πει: «Αν δε φύγετε από το σπίτι, θα μείνω εδώ και θα καώ μαζί σας».

Πηγή: hairt