Συνήγορος 30χρονου σε Φολέγανδρο: «Ο δολοφόνος ήταν ψυχικά ασθενής-Σταμάτησε μόνος του…»


Ο 30χρονος θυμάται ότι έσπρωξε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στα βράχια, ωστόσο δεν μπορεί να καταλάβει πώς έφθασε σε αυτό το σημείο.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος έσπρωξε τη φαρμακοποιό στα βράχια, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί, καθώς την άφησε αβοήθητη, παρά το γεγονός ότι εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με τα συνταρακτικά ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση ο δράστης να τη χτύπησε πριν τη δολοφονήσει, καθώς η Γαρυφαλλιά έφερε μώλωπες στο πρόσωπο (συγκεκριμένα στο μάτι) και κακώσεις που δεν δικαιολογούνται από την πτώση της.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιάννης Βλάχος, ισχυρίστηκε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του λάμβανε αγωγή την οποία ωστόσο διέκοψε με δική του πρωτοβουλία.

Ως εκ τούτου, θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος αποκάλυψε όσα του είπε ο 30χρονος για την περιπλάνησή του επί 24 ώρες στα βράχια του νησιού.

Υποστήριξε ότι όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούσε να καταλάβει πώς έφθασε στο σημείο να σπρώξει τη Γαρυφαλλιά στα βράχια και να κόψει το νήμα της ζωής της.

«Καμία λογική δεν μπορεί να εξηγήσει την ενέργειά του», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος, σημειώνοντας ότι θυμάται ότι την έσπρωξε, ωστόσο αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πώς έφθασε σε αυτό το σημείο.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος του 30χρονου, δεν παρέλειψε να μεταφέρει μήνυμα συμπαράστασης από την οικογένεια του 30χρονου, η οποία ζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Οι γονείς του δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς ένας νέος, που δεν είχε εκδηλώσει μέχρι σήμερα βίαιη συμπεριφορά, στη διάρκεια των διακοπών του, έφθασε σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (20/7) ενώπιον του ανακριτή, όπου φέρεται να ομολόγησε πως έσπρωξε τη φίλη του στα βράχια με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στη θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά και να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Με σκυμμένο κεφάλι, μάσκα για τον κορωνοϊό και χειροπέδες στα χέρια, ψέλλισε για μία ακόμη φορά πως «ήταν η κακιά στιγμή», την ώρα που το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια Νάξου τον αποδοκίμαζε.

Σύμφωνα μάλιστα με το naxostimes.gr, κάποια στιγμή φέρεται να είπε: «Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς».

Πηγή: pentapostagma