MEGA CHANNEL: Παρουσίασαν βίντεο 20ετιας ως «χθεσινό» ρεπορτάζ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αποθέωση της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας...

Με αφορμή την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού οι παρουσιαστές του Μεγάλου Καναλιού έστησαν ένα ακόμη τηλε-παράθυρο ...για τα πανηγύρια!

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που προβλήθηκε την επομένη της είδησης της «εξαφάνισης» του Χριστόδουλου Ξηρού, προβλήθηκε ένα βίντεο, το οποίο υποτίθεται ότι παρουσίαζε τον δραπέτη να διασκεδάζει σε πανηγύρι της γενέτειράς του –της Ικαρίας- το καλοκαίρι που πέρασε, όταν και πάλι είχε πάρει άδεια από τις φυλακές.

Σε ένα κρεσέντο μαχητικής δημοσιογραφίας, αφού είχε στα «χέρια» της ένα τόσο «ισχυρό χαρτί», η κεντρική παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη με παρτενέρ τον πάντα πρόθυμο και διαθέσιμο για κάθε «επικίνδυνη αποστολή» Γιάννη Πρετεντέρη, έδωσε κυριολεκτικά ρέστα...στην παραπληροφόρηση του τηλεοπτικού κοινού.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα Γιάννη είναι το μπαγλαμαδάκι που παίζει μες στην τρελή χαρά ο Ξηρός γιατί του είχε δοθεί άδεια να πάει και στη γενέτειρά του και να μετάσχει στο τοπικό πανηγύρι. Κοίτα χαρά», σχολίαζε η κα Τρέμη, προτρέποντας τον Γιάννη Πρετεντέρη να δώσει έμφαση στην έκδηλη χαρά του «δραπέτη».

Αντίστοιχο βέβαια ήταν και το «super» που συνόδευε την εικόνα: «Χόρευε και έπινε σε πανηγύρι στην Ικαρία το καλοκαίρι ο Χριστόδουλος».

Τι και αν το βίντεο είχε ανασυρθεί από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και συγκεκριμένα από το 1993, όταν ακόμα ο Χριστόδουλος Ξηρός μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς η δράση της 17 Νοέμβρη δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί;

Τι και αν το βίντεο ήταν από το video clip ενός τραγουδιού και όχι από τοπικό πανηγύρι;

Τι και αν το βίντεο ήταν ήδη γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς το είχε δει πάμπολλες φορές όταν εξαρθρωνόταν η «17 Νοέμβρη»;

Αυτά είναι όλα λεπτομέρειες όταν κάποιος ασκεί δημοσιογραφία MEGA-λου επιπέδου!

{YouTube}3hbcZZT3eFM{/YouTube}

Γιατί όσο και καλοπροαίρετα να θέλει κανείς να σκεφτεί, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι εμφανίζονται στο κανάλι 1' λεπτό πριν τις ειδήσεις και την κοπανάνε αμέσως μετά με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται καν για το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο. Μοιάζει εξίσου απίστευτο να πρόκειται για λάθος του control και της δημοσιογραφικής ομάδας των ειδήσεων, οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποίησαν το εν λόγω βίντεο αλλά ξέχασαν να κάνουν τις απαραίτητες ... διευκρινίσεις.

Άλλωστε το «παρελθόν» του σταθμού προδιαθέτει για μία σχετική...εγρήγορση σε ότι αφορά στα λάθη , καθώς πολλοί από το Μεγάλο κανάλι δεν έχουν επιδείξει ιδιαίτερη αμεροληψία.

Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, οι MEGA-λοι δημοσιογράφοι έκαναν αυτό έχουν συνηθίσει: Χρησιμοποίησαν την «επιτυχημένη» μεθοδολογία του τρομο-ρεπορτάζ, έστω και αν το βίντεο ήταν «μαϊμού, με στόχο αφενός να κατακρίνουν τις δικαστικές αρχές και αφετέρου να αποκομίσουν τα πολυπόθητα ψίχουλα τηλεθέασης, τα οποία σημειωτέον τον τελευταίο καιρό βλέπουν μόνο με τα ...κιάλια.

Ναι, η τρομοκρατία αμαυρώνει την εικόνα μίας ευνομούμενης χώρας και είναι καταδικαστέα από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου.

Το ίδιο καταδικαστέοι όμως είναι οι ψευτο-εκβιασμοί του κ. Τόμσεν και της παρέας τους, τους οποίους η παλιοπαρέα του MEGA αναπαραγάγει αδιαλείπτως πριν τις επισκέψεις των Τροϊκανών στην Ελλάδα.

Το ίδιο καταδικαστέα είναι και τα πολιτικά σκάνδαλα που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, για την πλειονότητα των οποίων το κανάλι της Μεσογείων έκανε τα στραβά μάτια, φοβούμενο να «δαγκώσει» το χέρι που τόσα χρόνια το τάιζε και συνεχίζει να το ταΐζει.

MEGA12

Η επιλεκτική ενημέρωση έχει και τα όρια της. Όρια που εκεί στη Μεσογείων αρνούνται να συνειδητοποιήσουν. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επιδοθούν σε μία τόσο «εμπεριστατωμένη» ανάλυση, ας μας πουν και τι έγινε με εκείνα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστά το MEGA στις τράπεζες, οι οποίες εξακολουθούν να χρηματοδοτούν ένα χρεοκοπημένο τηλεοπτικό σταθμό με τα χρήματα της ανακεφαλαίωσης που προήλθαν από τις θυσίες του ελληνικού λαού.