Έντονη ανησυχία: Έρχεται μεγαλύτερος σεισμός στη Θήβα;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σεισμός ΤΩΡΑ: Συνεχίζει η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη ευρύτερη περιοχή της Θήβας - Τι είπε για το φαινόμενο μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας σημειώθηκε στις 8.05 το πρωί της Τρίτης.

Ο δρ. Χουλιάρας μιλώντας στο Newsbomb.grυπογράμμισε ότι η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται, με πάνω από 200 δονήσεις την τελευταία εβδομάδα, οι οποίες φαίνεται πως έχουν φθίνουσα πορεία. Ωστόσο, όπως ο ίδιος επεσήμανε το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει και υπάρχει καθημερινή παρακολουθηση.

«Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανησυχία. Πρέπει να μάθουν να ζουν με τον σεισμό. Οι σεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής. Ας ελπίσουμε να μην συμβεί αυτό. Είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς», επεσήμανε στο Newsbomb.gr, ο κ. Χουλιάρας

Αντίστοιχου μεγέθος σεισμός είχε σημειωθεί και τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου με το ίδιο επίκεντρο

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους 8 μήνες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 400 επιφανειακοί σεισμοί στην περιοχή ανατολικά της Θήβας σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας έχει δηλώσει στο Newsbomb.gr ότι ο οργανισμός παρακολουθεί το φαινόμενο με τη συρροή των σεισμικών δονήσεων στη Βοιωτία το οποίο δεν εμπνέει καμία ανησυχία, μέχρι στιγμής.

Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν μας ανησυχεί μέχρι τώρα. Οι σεισμοί θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στα ίδια μεγέθη. Παραμένουμε σε επιφυλακή, στην ευρύτερη περιοχή, είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες»