Φόβοι για αυτοκτονία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να ασχολούνται με τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Η Sun σε άρθρο με τίτλο: “Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν τον δολοφόνο της Καρολάιν Κράουτς με το ελικόπτερο της αστυνομίας καθώς ανησυχούσαν ότι μπορεί να προσπαθούσε να το καταρρίψει επιχειρώντας να αυτοκτονήσει”, εστιάζει στην επιχείρηση μεταφοράς του συζυγοκτόνου από την Αλόννησο στην Αθήνα, προτού ομολογήσει το φρικτό του έγκλημα και παραδεχτεί ότι παραπλανούσε επί εβδομάδες τις αστυνομικές Αρχές με ιστορίες περί δολοφόνων ληστών.

Η Helena Smith, η οποία υπογράφει το ρεπορτάζ για την Sun επικαλείται αστυνομική πηγή που, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς οργανώθηκε η επιχείρηση, υπογράμμισε ότι οι ερευνητές γνώριζαν σε εκείνη τη φάση ότι είχαν να κάνουν με έναν “επικίνδυνο άνθρωπο”.

“Η επιχείρηση ήταν σχεδιασμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν θέλαμε να πάρουμε κανένα ρίσκο. Μέσω της εμπιστοσύνης είχαμε αναπτύξει μια σχέση (μαζί του) και ξέραμε πλέον σε αυτό το στάδιο ότι ήταν ένας επικίνδυνος άνθρωπος, ικανός για τα πάντα”, αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “οι αστυνομικοί φέρονται να αρνήθηκαν να μεταφέρουν τον πιλότο σύζυγο της Καρολάιν Κράουτς με ελικόπτερο της αστυνομίας, επειδή ανησυχούσαν ότι μπορεί να προσπαθούσε να το ρίξει επιχειρώντας να αυτοκτονήσει”.

“Ο πιλότος με εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά με σκάφος και έπειτα με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο μεταφοράςΟ λόγος γι’ αυτό ήταν πως υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να επιχειρούσε συντριβή του ελικοπτέρου, φοβούμενος ότι η αστυνομία τον είχε επιτέλους μυριστεί και δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια”, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Χαμογελούσε λίγα λεπτά μετά το μνημόσυνο”

Ο άνθρωπος που μετέφερε τον Αναγνωστόπουλο από την Αλόννησο στη Σκιάθο, ο καπετάνιος Δημήτρης Άνθιμος, επιβεβαιώνει την κυνικότητα του καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

Ο καπετάνιος, που κανονικά εργάζεται σε γνωστό ξενοδοχείο στη Σκόπελο, ξαφνιάστηκε όταν οι ελληνικές αρχές του ζήτησαν να μεταφέρει έναν VIP από την Αλόννησο στη Σκιάθο.

Μόνο όταν αντίκρισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τους δύο αστυνομικούς με πολιτικά που τον συνόδευαν, αντελήφθη τι συμβαίνει.

“Η επιβίβαση ήταν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπήκε από δω πέρα μέσα στο σκάφος συνοδεία. Το τοποθέτησαν και τον έβαλαν εδώ πέρα σε αυτό το σημείο και έκατσε. Δεξιά και αριστερά του τον είχαν αστυνομικοί” πρόσθεσε.

Πηγή: tilestwra