Γλυκά Νερά: Στα «μαλακά» λόγω Ποινικού Κώδικα ο συζυγοκτόνος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Σε πόσα χρόνια θα είναι εκτός φυλακής

Στα «μαλακά» λόγω Ποινικού Κώδικα θα «πέσει» ο συζυγοκτόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, παρά τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος από την κοινή γνώμη ως ιδιαιτέρως ειδεχθές, καθώς έγινε στο σημείο όπου μεγάλωνε το παιδί του, σκηνοθέτησε ληστεία και δε δίστασε να πάει στην κηδεία και το μνημόσυνο, παριστάνοντας τον «τεθλιμμένο συγγενή».

Όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα «ισόβια» είναι κατ’ ευφημισμόν ισόβια δεσμά, καθώς η αναμενόμενη ποινή είναι 20 χρόνια το ανώτερο για τη δολοφονία της Καρολάιν και 5 -10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου, αδίκημα το οποίο πλέον είναι κακούργημα.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το πολιτικό ζήτημα του «χαλαρού» Ποινικού Κώδικα που έχουμε σήμερα και οι αλλαγές στον οποίο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 32χρονος σε 16 χρόνια θα μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης για τη δολοφονία, ενώ θα εκτίσει αλλά 2 χρόνια για το άτυχο σκυλάκι (2/5 της ποινής). Δηλαδή σε 18 – 20 χρόνια θα είναι εκτός φυλακής, σε ηλικία 50 ετών.

«Αν είχαν αυστηροποιήσει τον Ποινικό Κώδικα για τα ειδεχθή εγκλήματα, όπως καιρό συζητάνε, θα έμενε μέσα 28 χρόνια» σχολίασε η Κ. Μακρή, η οποία πρόσθεσε:

«Είναι 8 –10 χρόνια διαφορά. Είναι μεγάλη. Το κακό είναι ότι προς το παρόν μόνο συζητάνε την αυστηροποίηση των ποινών και δεν το κάνουν πράξη ενώ το ζητούν και οι δικαστές και οι πολίτες, για τον Μπάμπη και τον κάθε αδίστακτο δολοφόνο».