Φονικό Ζακύνθου: Ραγδαίες εξελίξεις – Αυτός είναι ο «μάρτυρας-κλειδί» που κατονομάζει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νεότερες πληροφορίες για τον μάρτυρα-κλειδί στην εκτέλεση της Ζακύνθου και τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκει τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό στην υπόθεση, έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της κατάθεσής του είναι το σημείο, όπου αναφέρεται σε μία συνομιλία που άκουσε μεταξύ του φερόμενου ως οδηγού της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και του ανθρώπου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με το πιστόλι των 45 χιλιοστών.

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 37χρονης, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι άκουσε τον οδηγό της μηχανής να λέει στον φερόμενο εκτελεστή: "Να δω τώρα τι θα πούμε τον μπάτσο". Μάλιστα, αποκάλεσε τον αστυνομικό με το επίθετο του και εν συνεχεία είπε στο άτομο που πυροβόλησε: "Εγώ θα πω ότι εσύ έφταιγες". Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί από τα λεγόμενα του μάρτυρα κρίνουν πως μόνο σε ένα πρόσωπο θα είχαν την υποχρέωση να δικαιολογηθούν ότι απέτυχαν στον στόχο τους, δηλαδή να δολοφονήσουν τον Ντίμη Κορφιάτη και αυτό το πρόσωπο ήταν μόνο ο ηθικός αυτουργός. Και αυτό θεωρείται ένα από τα πιο βασικά στοιχεία.

Ο συγκεκριμένος που αποδείχθηκε μάρτυρας-κλειδί για την υπόθεση, κράτησε για σχεδόν έναν χρόνο κράτησε κλειστό το στόμα του, όμως αμέσως μετά τη δολοφονία Κορφιάτη τον περασμένο Μάιο, αποφάσισε να μιλήσει είτε γιατί φοβόταν για τη ζωή του είτε γιατί θέλησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, είτε και τα δύο μαζί.

Τώρα σε ό,τι αφορά το ερώτημα ποια είναι η εμπλοκή του εφοπλιστή και γιατί στην Ασφάλεια λένε ότι ο συγκεκριμένος γνώριζε ποιος και γιατί χρησιμοποίησε το σκάφος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η ΕΛ.ΑΣ. όταν βρήκε το σκάφος, έμαθε τίνος είναι και τον κάλεσαν να καταθέσει ως μάρτυρα. Τότε υποστήριξε ένα σενάριο πως το είχε δώσει σε υποψήφιο αγοραστή για να το δοκιμάσει. Στην πορεία των ερευνών, ωστόσο, οι αστυνομικοί είδαν πως οι υπόλοιπες καταθέσεις είναι εντελώς διαφορετικές και ταυτόχρονα όσοι έχουν καταθέσει πως ο εφοπλιστής γνώριζε και το πού πήγαινε το σκάφος και ενδεχομένως και για ποιο λόγο. Έτσι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, όταν συλληφθεί, στον αρμόδιο ανακριτή.

Πηγή: enikos