Όταν ο Τάσος Μπερδέσης τραυματίσε θανάσιμα τον αντιπαλό του στο ρίνγκ με 3 χτυπήματα (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η τραγική σκηνή που εκτυλίχθηκε στο γυμναστήριο «Τόφαλος» της Πάτρας, συνέβη το 2000 σε αγώνα προετοιμασίας μεταξύ του Τάσου Μπερδέση και του Θανάση Μηλιόρδου, με τους δύο πυγμάχους να είναι αμφότεροι στα 18 τους χρόνια.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο (στο 1'08'') από τον αγώνα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων o Τάσος Μπερδέσης καταφέρνει χτυπήματα στον αυχένα του συναθλητή του. Το απόσπασμα σταματά με τον Θανάση Μηλιόρδο ζαλισμένο στα σχοινιά. Λίγο αργότερα όμως καταρρέει και μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου μπαίνει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έξι μέρες αργότερα ο Μηλιόρδος κατέληγε ενώ για τον Μπερδέση όπως και για τον διαιτητή του αγώνα ξεκινούσε η δικαστική πλευρά της υπόθεσης. Ο 18χρονος τότε πυγμάχος και ο διαιτητής του αγώνα κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση, όμως στο Εφετείο αθωώθηκαν.

Μιλώντας στο MEGA, o αδερφός του αδικοχαμένου Θανάση Μηλιόρδου, δηλώνει: «Άκρη δεν βγάλαμε, η ομοσπονδία πυγμαχίας εναντίον μας, εννοώ ότι (σ.σ μας έλεγαν) μην μαυρίσετε το άθλημα, μη χαλάσετε το άθλημα, μη το ένα, μη το άλλο. Εμείς φτάσαμε μέχρι τον Άρειο Πάγο δεν βγάλαμε ποτέ άκρη».

Πηγή: dikaiologitika