Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και σχολικών φυλάκων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η Βασιλίσσης Σοφίας καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διώξουν σχολικούς φύλακες που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούσαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων και για αυτό και τα δύο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστά.


Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους στην οδό Κουμπάρη ενώ μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις εξαιτίας των χημικών. 

Οι σχολικοί φύλακες απορρίπτουν "τις πρόσκαιρες λύσεις μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., την πλήρη παραχώρηση μιας ακόμη αρμοδιότητας των Δήμων με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα στους ιδιώτες εργολάβους και σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., όπως θέλουν κυβέρνηση και τρόικα", ενώ "είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν  τον αγώνα τους και να αντισταθούν συντονισμένα, ενωτικά και μαζικά στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας Σχολικός Φύλακας στην απόλυση και στην ανεργία".


Ακόμη ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο σήμερα, καθώς ο υπουργός δεν βρίσκεται ακόμα στο Υπουργείο.



{YouTube}8nUtVPXnyy4{/YouTube} 

{YouTube}8nUtVPXnyy4{/YouTube} 

{YouTube}oHvLVNjcLCM{/YouTube}