Φεύγετε για διακοπές; Ποια τα σχέδια του… καιρού για το Σαββατοκύριακο;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από σήμερα, Παρασκευή χιλιάδες εκδρομείς αναμένεται να εγκαταλείψουν τον κλεινόν άστυ προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο ειδυλλιακό μέρος. Τι καιρό θα κάνει σήμερα; Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο – Θα πάμε για μπάνια ή θα μας τα χαλάσει ο καιρός; Δείτε αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για σήμερα, Παρασκευή (05-08-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Παροδικές τοπικές νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο (06-08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους στα βορειοδυτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (07-08) στα βορειοδυτικά αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τη Δευτέρα (08-08), την Τρίτη (09-08) και την Τετάρτη (10-08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr