«Σημείο μηδέν»: Από εδώ ξεκίνησε η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σχίνο Κορινθίας: Ο άνδρας που πήρε τηλέφωνο την Πυροσβεστική για τη φωτιά του Σχίνου Κορινθίας που έκαψε σπίτια και 40.000 στρέμματα δάσους αποφάσισε να μιλήσει.

Σχίνο Κορινθίας: Λεπτομέρειες για το περιστατικό

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης (19.05.2021) από την περιοχή Σχίνοςστην Κορινθία και εξαιτίας των ισχυρότατων δυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα στα Γεράνεια Όρη, απείλησαν το Αλεποχώρι αλλά και τα Μέγαρα.

Η φωτιά αν και πλέον δεν έχει ενιαίο μέτωπο, έχει πολλές διάσπαρτες και ενεργές εστίες, με τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα να δίνουν μάχη για να σβήσουν και την τελευταία απ’ αυτές.

Σχίνο Κορινθίας: Από εδώ ξεκίνησαν όλα

Ήταν 21:32 όταν ο κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο newsit.gr είδε φλόγα σε ένα από τα χωράφια στο Σχίνο. Αμέσως ειδοποίησε το 199 της Πυροσβεστικής. Το σπίτι του βρίσκεται κοντά στο σημείο και λίγο αφού είχε ξεκινήσει η φωτιά, ειδοποίησε τις αρχές. Το χωράφι με τις ελιές απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά ανήκει σε κάποιον που μένει στην Κορινθία και το έχει αφήσει να το διαχειρίζεται και να μαζεύει τις ελιές και το λάδι αγρότης από τον Σχίνο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το σημείο: