Φρίκη στην Ηλεία: Πήγε να κρατήσει τον εγγονό του, μέθυσε και…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αρνείται τις κατηγορίες ο 62χρονος, κάνοντας λόγο για κόντρα με τον γαμπρό του, υποστηρίζοντας πως τις σκηνοθέτησε ο γαμπρός του με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές.

Με οκτώ χρόνια κάθειρξης για τη σεξουαλική κακοποίηση του εγγονού του, καταδικάστηκε ένας 62χρονος στην Ηλεία.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία πριν από μερικά χρόνια, ενώ ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα (το 2015) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, με τη βαρύτατη ποινή των 18 ετών κάθειρξης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το patrisnews, το εφετείο της Πάτρας τον έκρινε την Τρίτη (18/05) ξανά ένοχο με 7-0 ψήφους, ωστόσο μείωσε την ποινή του, κάνοντας δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Την καταγγελία στις Αρχές είχε κάνει ο πατέρας του άτυχου αγοριού, το οποίο εκμυστηρεύτηκε στους γονείς του τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ίδιου του τού παππού.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο παππούς πήγε να «κρατήσει» τα παιδιά της κόρης του ένα βράδυ που το ζευγάρι απουσίαζε από το σπίτι, μέθυσε και ικανοποίησε τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του σε βάρος του μικρότερου εγγονού του.

Επιστρέφοντας στο σπίτι οι γονείς, είδαν το αγοράκι να τρέχει στο μπάνιο, ενώ όταν το ρώτησαν τι συνέβη, τους περιέγραψε τις φρικτές πράξεις του 62χρονου.

«Ένιωσα άσχημα και φοβήθηκα» φέρεται να είπε ο μικρός στους γονείς του.

Το ίδιο κιόλας βράδυ οι γονείς πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο 62χρονος παππούς να συλληφθεί.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά για τον παππού ευρήματα, ενώ και η παιδοψυχιατρική εξέταση που έγινε αργότερα στο θύμα, δεν ήταν ξεκάθαρη.

Στο Εφετείο, μάλιστα, δεν έδωσαν το «παρών» ούτε η μάνα, αλλά ούτε και ο πατέρας του παιδιού για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες, καθώς έχουν χωρίσει και η πρώτη βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια, ενώ ο πρώην σύζυγός της είναι αγνώστου διαμονής. Ως εκ τούτου αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις τους.

Από την άλλη, τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκαν δύο από τα παιδιά του, τα οποία εμφανίστηκαν σίγουρα για την αθωότητά του.

Υποστήριξαν ότι τις κατηγορίες επινόησε ο γαμπρός του για να τον εκδικηθεί, λόγω οικονομικών διαφορών τους, ενώ ισχυρίστηκαν ότι η αδελφή τους δεν πήγε στο δικαστήριο επειδή έχει μετανιώσει, καθώς αναγκάστηκε να κατηγορήσει τον πατέρα της αφού ο πρώην σύζυγός της, τη χτυπούσε και την απειλούσε.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως είναι αθώος και δεν πείραξε «ούτε κατά διάνοια» τον εγγονό του, υποστηρίζοντας πως το αγοράκι επηρεάστηκε από τον πατέρα του, ενώ απέδωσε όσα περιέγραψε σε πορνογραφικές εικόνες που έβλεπε στον υπολογιστή του.

Παραδέχθηκε επίσης ότι με τον πρώην γαμπρό του δεν είχαν καλές σχέσεις, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένες κατηγορίες, προκειμένου να του πάρει μια σημαντική οικοδομική εργολαβία.

Παράλληλα, η δικηγόρος του τόνισε ότι και η ίδια, ως μητέρα, δεν έχει πεισθεί από τα στοιχεία εις βάρος του 62χρονου, ισχυριζόμενη ότι υπάρχουν πολλά κενά σημεία στην υπόθεση, ενώ η παρουσία των γονιών ήταν επιβεβλημένη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου να μειώσει την αρχική ποινή και να αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά, «απαραίτητα για να βγει άμεσα από τη φυλακή», αποτελεί ένδειξη αμφιβολίας για το αν ο 62χρονος διέπραξε όλα όσα κατηγορείται.

Πηγή: hairt