Νέα ρατσιστική επίθεση σε λεωφορείο: Οδηγός εξύβρισε μετανάστη – Η αντίδραση των επιβατών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης έλαβε χώρα σε αστικό λεωφορείο της Αθήνας τη Δευτέρα σε δρομολόγιο λεωφορείου, πάνω στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν οδηγός σταμάτησε για να κατεβάσει επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική προφασιζόμενος ότι το καρότσι του εμπόδιζε τη μετακίνηση των υπολοίπων επιβατών.

«Σε λεωφορείο στην άνοδο της Αλεξάνδρας οδηγός σταμάτησε να κατεβάσει κάτω Αφρικανό που μπήκε μέσα με πράγματα του και όλο το λεωφορείο σύσσωμο κράξαμε τον οδηγό. Σε μία στάση μπήκε αυτό το παιδί με ένα καροτσάκι από αυτά της αγοράς (μικρότερο από καροτσάκι μωρού όχι ότι έχει σημασία). Το λεωφορείο είχε πολύ κόσμο. Ο οδηγός έκλεισε την πόρτα αλλά είχε μαγγώσει το ρούχο του μετανάστη.

Φώναξα στον οδηγό να ανοίξει, την άνοιξε την ξαναέκλεισε. Δυο-τρία λεπτά πιο μετά και αφού ο επιβάτης είχε μπει πιο μέσα, ο οδηγός σταματάει το λεωφορείο.

Φωνάζει για ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μετανάστης.

Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη μας γι’ αυτό και στο βίντεο ακούγεται να λέει προς επιβάτη ”Εσύ, τον υποστηρίζεις;” για να πάρει την απάντηση ”Φυσικά και τον υποστηρίζουμε”’. Γενικά όλοι την έλεγαν στον οδηγό κ αυτό είναι παρήγορο», ανέφερε επιβάτισσα η οποία βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και μίλησε στη σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» η οποία έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: enimerotiko