Επεισοδιακό τέλος με ύβρεις και απειλές στη μαραθώνια δίκη για τη δολοφονία του Βασίλη Χούπη (video)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από 13 δικάσιμους (η πρώτη δίκη είχε γίνει στις  18 Σεπτεμβρίου 2020) ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Εύβοιας, η δίκη  για την υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Χούπη στις 24 Ιουνίου 2010.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας (στο χώρο της ναυσιπλοΐας) είχε βρεθεί νεκρός (με δύο σφαίρες στο στήθος και μία στο σαγόνι) στην είσοδο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου στη Ριτσώνα μέσα στο αυτοκίνητό του και στο σκαμνί του κατηγορουμένου είχε κάτσει ο κουμπάρος του Π.Κ. (53 ετών), ο οποίος αθωώθηκε για τη δολοφονία, ενώ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση (1κ. ευρώ) σε βάρος του μακαρίτη.

Η ποινή του είναι εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα και ο Π.Κ. αφέθηκε ελεύθερος.

Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά δύο εκ των τριών δικαστών και όλοι οι ένορκοι τον έκριναν αθώο. Σε ότι αφορά την υπεξαίρεση, κρίθηκε αθώος με ψήφος 4-3, όπως ανέφερε το Eviazoom.gr.

Επεισόδια μετά το τέλος της δίκης

Σύμφωνα με το Eviazoom.gr μετά την ολοκλήρωση της δίκης συγγενείς του κατηγορούμενου, που ήταν μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου επιτέθηκαν με ύβρεις στον δικηγόρο της οικογένειας Χούπη, Γιάννη Απατσίδη, ενώ ο Π.Κ.  την ώρα που μεταφερόταν στο περιπολικό κλώτσησε την μία κόρη του δολοφονηθέντα! Εκείνη έβαλε τις φωνές και ακολούθησε επίθεση με ύβρεις και απειλές των συγγενών του καταδικασθέντα στις δύο κόρες του Βασίλη Χούπη και στην πρώην σύζυγό του, οι οποίες έλεγαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με παρέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί. Η Ελένη Ταρούση, δικηγόρος του κατηγορούμενου φώναξε στη μια από τις κόρες του Βασίλη Χούπη: «Κηρύχθηκε αθώος. Είτε το θέλεις, είτε όχι, 6-1, δώσαμε το αίμα μας και είναι αθώος… Δεν τον σκότωσε αυτός…»

Πηγή: newsbreak