«Μου έκανε μάγια και έχανα κιλά» – Σοκάρει η ομολογία του 32χρονου για το φόνο του εργαζόμενου στο ΚΥ Καλυβίων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον Ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον περασμένο Δεκέμβριο έναν 60χρονο οικογενειάρχη, εργαζόμενο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, καθώς πίστευε πως… του έχει κάνει μάγια.

Πρόκειται για ένα έγκλημα ιδιαιτέρως δύσκολο στην εξιχνίαση του, καθώς το θύμα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για το παραμικρό και επιπλέον, δεν είχε διαφορές με κανέναν στην περιοχή καθώς ήταν από όλους αγαπητός.

Παρ όλα αυτά και κυρίως λόγο του βαθμού δυσκολίας που παρουσίαζε το συγκεκριμένο έγκλημα, οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, κατάφεραν με μεθοδική έρευνα, όχι μόνο να ανακαλύψουν την ταυτότητα του δράστη αλλά ακόμα και το χωριό που είχε καταφύγει στην Αλβανία προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του και παρά το γεγονός πως ίδιος δεν έχει ουδεμία σχέση με την γειτονική χώρα, καθώς πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα.

Ωστόσο και αυτό που πραγματικά συγκλονίζει για τον αδικοχαμένο οικογενειάρχη είναι το γεγονός πως ο 32χρονος τον σκότωσε, καθώς νόμιζε πως τον κλέβει στα κοινόχρηστα και επιπλέον πως του έκανε μάγια και για το λόγο αυτό έχανε κιλά.

Το έγκλημα είχε διαπραχτεί λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο υπόγειο παρκινγκ του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, όπου είχε βρεθεί νεκρός ο 60χρονος, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και το θώρακα. Μάλιστα ο δράστης τον είχε πυροβολήσει, πριν ακόμα ο 60χρονος προλάβει να βγει από το αυτοκίνητο του.

Πραγματοποιώντας μεθοδική έρευνα οι Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, διαπίστωσαν πως με τον μοναδικό άνθρωπο που είχε προστριβές το θύμα, ήταν ο 32χρονος οποίος διέμενε στην ίδια πολυκατοικία. Βέβαια αρχικά αυτές οι διαφορές δεν έδειχναν να οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια, καθώς προέκυπταν από τα κοινόχρηστα τις πολυκατοικίας, όπου διαχειρίστρια ήταν η σύζυγος του θύματος.

Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγξουν και αυτή την παράμετρο, όσο αποδυναμωμένο κι αν ήταν αυτό το σενάριο. Αναζήτησαν λοιπόν τον 32χρονο χωρίς να τον βρουν στο διαμέρισμα του και αμέσως άρχισαν να τον αναζητούν σε γνωστούς του, αλλά και στα στέκια του στην περιοχή, για να διαπιστώσουν πως τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Το γεγονός αυτό αμέσως προκάλεσε εντύπωση στους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα όλες οι ερευνητικές του κινήσεις να κατευθυνθούν στην εξαφάνιση του 32χρονου.

Τελικά και έπειτα από κατάλληλη αξιοποιήσει πληροφοριών, οι αστυνομικοί έφτασαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα στο Μενίδι από τα οποία ο 32χρονος είχε αγοράσει ένα πιστόλι, στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ στην συνέχεια διαπίστωσαν πως ο φερόμενος δράστης του φονικού είχε περάσει τα Χριστούγεννα τα σύνορα με την Αλβανία.

Από εκεί και έπειτα ήταν εύκολο για τους Έλληνες Αστυνομικούς να εντοπίσουν το χωριό στο οποίο είχε εγκατασταθεί ο 32χρονος και να ενημερώσουν τους Αλβανούς συναδέλφους τους, προκειμένου να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπως και έγινε.

Πηγή: hairt