Κορωνοϊός: Πότε θα παρθεί η απόφαση για Πάσχα στο χωριό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αχιλλέας Γκίκας: Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της εξόδου του Πάσχα.

Αχιλλέας Γκίκας: «Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: «θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας», εκφράζοντας αρνητική θέση στην έξοδο των εορτών. Έπειτα, σχολίασε το υψηλό ιικό φορτίο, το οποίο δεν επιτρέπει ακόμα μεγάλα ανοίγματα. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως οι πολίτες έχουν κουραστεί από την πανδημία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το αν θα γίνει Πάσχα στο χωριό θα ληφθεί μετά τη Μεγάλη Δευτέρα, έπειτα από αξιολόγηση πολλών παραμέτρων από την επιτροπή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αν δεν γίνει νωρίτερα άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, θα ανοίξει στις 14 Μαΐου λόγω του τουρισμού.

«Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες οκτώ μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5, που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες“, εξηγεί στη συνέχεια.

«Οι νέοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό», ανέφερε χαρακτηριστικά για το πλήθος κόσμου που συγκεντρώνεται σε πλατείες και πάρκα, χωρίς μέτρα προστασίας σε αρκετές περιπτώσεις. Και προσθέτει στη συνέχεια: «Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη».

Πηγή: enimerotiko