Συγκλονιστικό: Μεγαλώνω μόνος μου τα 4 παιδιά μου – H μητέρα τους τα εγκατέλειψε – Τώρα που έκανα νέα σχέση με απειλεί, τί να κάνω νομικά;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είμαι πατέρας 4 παιδιών, 15 και 8 χρονών τα τρίδυμα. Η μητέρα τους τα έχει εγκαταλείψει εδώ και 6 χρόνια. Εδώ και λίγο καιρό εχω γνωρίσει μια άλλη γυναίκα που με αγαπάει και την αγαπάω, το έμαθε όμως η μάνα των παιδιών μου και κάνει τα πάντα για να πείσει τους πάντες ότι είμαι ανάξιος γονιός και να πάνε τα παιδιά μου σε ίδρυμα. Συνέχεια κάνει καταγγελίες και ό, τι άλλο μπορεί γι’ αυτό. Ακόμα πρέπει να σας πω ότι έχω πάρει διαζύγιο μαζί της εδώ και 5 χρόνια και την επιμέλεια των παιδιών μας την έχω εγώ με δικαστική απόφαση. Σας παρακαλώ πολύ πείτε μου τι μπορώ να κάνω γιατί έχω κυριολεκτικά χάσει τον εαυτό μου με όλα αυτά που γίνονται.

Απαντάει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κυρία Ειρήνη Καψάλη 

Kαλησπέρα σας,

Σχετικά με την υπόθεσή σας, δεν μπορείτε να εκπέσετε από το δικαίωμά σας στην επιμέλεια, διότι για να επέλθει έκπτωση του γονέα που την ασκεί, θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές είναι να παραβαίνετε τα καθήκοντα που σας επιβάλλει το λειτούργημα σας για την επιμέλεια του προσώπου του τέκνου, ή την διοίκηση της περιουσίας του, ή αν ασκείτε το λειτούργημα αυτό καταχρηστικά, ή αν δεν είστε σε θέση να ανταποκριθείτε σ΄ αυτό (ΑΚ 1532), προϋποθέσεις οι οποίες, απ’ ότι μας αναφέρετε, δεν πληρούνται στην περίπτωσή σας.

Αυτό που μπορείτε επίσης να πράξετε, αν το επιθυμείτε, σχετικά με την συμπεριφορά της πρώην συζύγου σας, είναι να υποβάλλετε σε βάρος της μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ή να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα για συστάσεις.

Πηγή: singleparent