ΚΑΡΑΪΒΑΖ: Όλα όσα ξέρει η Αστυνομία για τους δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου


Δολοφονία Καραϊβάζ: Η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου, έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα.  Οι αξιωματικοί στην ελληνική αστυνομία σαρώνουν κάμερες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας για τη δολοφονία Καραϊβάζ στον Άλιμο . Στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναλύοντας τη σοκαριστική εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι είπε αρχικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη ο εκτελεστής του αστυνομικού ρεπόρτερ, Γιώργου Καραϊβάζ ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένος δολοφόνος. Πυροβόλησε με δεικτική βολή και πάνω του δέκα σφαίρες από τις δεκατρείς.

«Πολλοί νομίζουν ότι επειδή είναι μικρή απόσταση είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς να το κάνεις αν δεν είσαι εκπαιδευμένος», υπογράμμισε.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Γιατί μέρα – μεσημέρι;

Στο ερώτημα γιατί οι δολοφόνοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που υπάρχουν εκεί αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε ότι: «Θα μπορούσαν να αναβάλουν την εκτέλεση, να πάνε κάποια άλλη στιγμή. Ο Γιώργος (σ.σ. Καραϊβάζ) ήταν εύκολος στόχος, επειδή έκανε συγκεκριμένες διαδρομές, σε συγκεκριμένες ώρες, χωρίς συνοδεία».

Επιπλέον, στάθηκε στο κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου, αναφέροντας πως: «Αν έχει πυροβοληθεί το κινητό. Δεν είναι τυχαίο. Αν αυτός ο άνθρωπος πήγε από πάνω – όπως όλες οι μαρτυρίες λένε αλλά και η βαλλιστική – και έριξε, είδε και το χέρι του που το κρατούσε. Ίσως πίστεψε ότι μπορεί με αυτό τον τρόπο να καταστρέψει τη συσκευή».

«Είδαν τις τρύπες στο σώμα του. Ήταν ένας επαγγελματίας αυτός που σήκωσε το πιστόλι. Είναι όλες στο στήθος, στο λαιμό και στο κεφάλι. Η ιατροδικαστική έρευνα λέει ότι από τα δέκα χτυπήματα, από τους δέκα πυροβολισμούς, οι 8 ήταν θανατηφόρες».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Γιατί η χαριστική βολή;

Ο Γιώργος είχε πεθάνει όταν είχε πέσει κάτω. Δέχτηκε τόσα καίρια χτυπήματα. Απλώς μετά για να βεβαιωθεί 100% ο δολοφόνος ότι το θύμα έχει πεθάνει, τον πυροβολεί άλλες τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει καλή δουλειά, έχει μαζέψει όλα τα στοιχεία, πειστήρια, ενδείξεις, μάρτυρες, οπτικό υλικό και οι έρευνες προχωράνε.

Συνέστησε να μην βγαίνουν πρόωρα συμπεράσματα για τους λόγους που όπλισαν το χέρι των ψυχρών δολοφόνων, καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας άνθρωπος που δεν μιλούσε σε κανέναν για τη δουλειά του κι αυτό δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα.

Ακολουθεί βίντεο από την τηλεόραση του «Mega» και την εκπομπή «Live news»: