933€ μισθός: Νέα προγράμματα από ΟΑΕΔ – Ποιοι οι δικαιούχοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ: Αύξησεις προωθεί ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στους μισθούς που θα λαμβάνουν οι άνεργοι στα προγράμματα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην επιχορήσηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ: Ημερομηνίες και ποσά 

Συγκεκριμένα, με πληροφορίες από Dikaiologitika.gr, τα ποσά που θα δοθούν στους ανέργους που θα συμμετέχουν στα νέα προγράμματα θα είναι αυξημένα. Παράλληλα, η επιδότηση του κράτους θα ποικίλει ανάλογα με το ποσοστό ανεργίας της περιοχής που απευθύνεται το πρόγραμμα και την στόχευση του προγράμματος, δηλαδή αν απευθύνεται σε γυναίκες, νέους κλπ. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, θα ανακοινώσουν το προσεχές διάστημα τις λεπτομέρειες.

Τον Ιούνιου, αναμένονται δύο νέα προγράμματα, ένα που θα αφορά νέους ελεύθερους επαγγελματίες και ένα που θα αφορά την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας. Για το πρόγραμμα των νέων θέσεων εργασίας, θα εφαρμοστεί το λεγόμενο μοναδιαίο κόστος ανάθεσης εργασίας, σύμφωνα με την επιταγή από την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Δηλαδή, θα υπάρχει ένας μισθός που είναι πολύ πάνω από τον βασικό μισθό και θα ορίζει το μοναδιαίο κόστος. Το ποσό ανέρχεται στα 933 ευρώ το μήνα για 25 ημέρες εργασίας από τα 750-800 ευρώ που είναι σήμερα. Σε αυτόν τον βασικό μισθό, θα υπάρχει ποσόστωση από 50% έως 75% ανάλογα με την περιοχή και τη στόχευση των προγραμμάτων, όπως προαναφέρθηκε. Σχετικά με την επιδότηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, θα υπάρχει αύξηση από τα 12.000 ευρώ σε 14.800 ευρώ.

Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ: Όσα δήλωσε ο κ. Κανελλίδης

Πριν από μερικές μέρες, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Κανελλίδης τόνισε πως: «τα κάνουμε όσο γίνεται πιο απλά, όσο γίνεται πιο κατανοητά για τους επιχειρηματίες, χωρίς δεσμεύσεις, γιατί ζούμε στην εποχή του κορονοϊού. Σημειώνοντας ότι “η ποσόστωση είναι θέμα πολιτικής απόφασης, είναι θέμα περιοχής, είναι θέμα στόχευσης, αν, για παράδειγμα, θέλουμε να ενισχύσουμε τις γυναίκες, ή κάποιες περιοχές τη Δυτική Μακεδονία, που είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι είμαστε ένα βήμα πριν να το ανακοινώσουν με λεπτομέρειες ο υπουργός και ο διοικητής του ΟΑΕΔ».