Κορωνοϊός: Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι – «Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για τη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία με τους ασθενείς από κορονοϊό μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

«Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες , όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου» συμπλήωσε τονίζοντας πως είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται.

Η κυρία Παγώνη εξήγησε πως η εικόνα αυτή για την ηλικία των ασθενών δεν οφείλεται μόνο στην μη τήρηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

Όπως τόνισε οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούμε τις τελευταίες ώρες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις κι αφετέρου τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Αναφερόμενη, δε, ειδικά στο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντίεται σε σπίτια.

«Οι εισαγωγές δείχνουν να μειώνονται αλλά το σύστημα θα συνεχίζει να πιέζεται τις επόμενες 2 εβδομάδες. Τα self test θα βοηθήσουν στην προσπάθεια της πολιτείας για το άνοιγμα της οικονομίας διότι αν υπάρχει διασπορά η θετικότητα έχει μεγάλη διαγνωστική αξία» δήλωσε από την πλευρά του στο Newsbomb.gr o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σε σχέση με την άρση των μέτρων που μελετά η κυβέρνηση, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ανακατεύθυνση των επαφών στις οικογένειες διότι εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη διασπορά.

«Να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου με μέτρα καθώς και οι ταβέρνες και οι καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός σε άλλα σημεία χωρίς έλεγχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Πηγή