ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Ζευγάρι αστέγων έφτιαξε «δωμάτιο» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης έχει βρεί ένα ζευγάρι αστέγων στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες του GRTimes, συγκίνηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο οι συνάνθρωποί μας – παρά τις βέβαιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή – σέβονται απόλυτα τον χώρο που έχουν βρει προκειμένου να προστατευτούν από το κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Με πρόχειρα αντικείμενα τα οποία εντόπισαν σε διάφορα σημεία της πόλης, έχουν διαμορφώσει τον χώρο με τέτοιο τρόπο που θυμίζει συμμαζεμένο υπαίθριο δωμάτιο στο οποίο κυριαρχεί η ευταξία. Μια σειρά από άδεια κουτιά δημιουργούν ένα στρώμα, ένα παλιό πάπλωμα και μία παλιά κουβέρτα για τον ύπνο, δύο μαξιλάρια, μία ραφιέρα ακριβώς δίπλα για τα όποια προσωπικά αντικείμενα έχουν μείνει στην κατοχή τους, ένα τραπεζάκι και δίπλα ακριβώς από το πρόχειρα κατασκευασμένο κρεβάτι μια καρέκλα σαλονιού.

Είναι γεγονός πως από τη στιγμή που ο πρώην ιδιοκτήτης του περιπτέρου έχει αποχωρήσει, ο χώρος έχει υποστεί φθορές καθώς μάλλον προοριζόταν για απόσυρση από το σημείο (όπως έχει συμβεί με δεκάδες ανάλογα περίπτερα), ενώ είναι εντελώς εκτεθειμένος και ανοικτός από τη μία πλευρά. Σκοπός του συγκεκριμένου δημοσιεύματος ωστόσο, δεν είναι άλλος από το να ευαισθητοποιήσει τον μηχανισμό του δήμου Θεσσαλονίκης και τους φορείς της πόλης, έτσι ώστε να προσφέρει μια λειτουργική στέγη στους δύο αυτούς ανθρώπους που δείχνουν ότι δεν χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένοι.

“Τις νύχτες, όταν η θερμοκρασία πέφτει αισθητά το ζευγάρι κοιμάται αγκαλιασμένο για να προστατευτεί από το κρύο” αναφέρουν στο GRTimes κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή, την οποία καθημερινά διαβαίνουν χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: grtimes.gr