Καθηγήτρια Κουτσούκου: «Πλέον ο κορωνοϊός «χτυπά» οικογένειες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να πηγαίνουν καλύτερα.

Οι ειδικοί κρούουν το «καμπανάκι του κινδύνου» ότι χρειάζεται να πάμε σε νέο ολικό lockdown μετά τη νέα αύξηση των κρουσμάτων που είχαμε ξανά χθες Τρίτη. Η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη εντατικής 1ης κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Αντωνία Κουτσούκου μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η πανδημία, τόνισε, εξελίσσεται μάλλον χειρότερα από το αναμενόμενο, οι ασθενείς πλέον είναι πιο πολλοί και πιο νέοι, καθώς οι ηλικίες των νοσούντων κυμαίνονται ανάμεσα σε 40 και 65 ετών. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη, η μεγάλη διασπορά οφείλεται ενδεχομένως στις μεταλλάξεις που έχουν αλλάξει την εικόνα της νόσου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για να το πει αυτό κάποιος με σιγουριά, θα πρέπει να βασιστεί σε κλινικές μελέτες, που δεν υπάρχουν.

Η κ. Κουτσούκου ανέφερε ότι την κατάσταση δυσκολεύει το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα φάρμακο που διαπιστωμένα βοηθάει τους ασθενείς. Σύμφωνα με την κ. Κουτσούκου, πλέον ο ιός εισέβαλε μέσα στα σπίτια με οικογένειες να νοσούν. Ευτυχώς, τόνισε, δεν νοσούν όλα τα μέλη της οικογένειας το ίδιο βαριά, αλλά αυτό ισχύει.