ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ: «Πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown και για πάνω από δύο εβδομάδες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπό το φως της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωνοϊού -και με την Αττική στο «μάτι του κυκλώνα» με αρνητικό ρεκόρ 1.159 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο- ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζει πως για τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου πρέπει να πάμε σε αυστηρότερο lockdown από αύριο και για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

«Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε σαν στόχο από την αρχή, δηλαδή να διαχειριστεί πρώτα από όλα με επιτυχία τον υγειονομικό κίνδυνο και άρα ναι, αν θέλετε, να πάμε σε ένα αυστηρότερο, αλλά σοβαρό πια lockdown» δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ως προς τη χρονική διάρκεια του lockdown, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ επισήμανε πως η ισχύς του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων.

«Δεν θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο εβδομάδες. Να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη» υπογράμμισε.

Ο ίδιος επισήμανε πως «προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη».
ΠΗΓΗ: cnn.gr