ΕΛΛΑΔΑ 2021: Ξεχύθηκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τον Κουφοντίνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δικηγόροι και νομικοί επιστήμονες προχωρούν σε διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, υπερασπιζόμενοι το αίτημα του Κουφοντίνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Δικηγόροι και νομικοί επιστήμονες, καθώς και το ΔΣ του ΦΣ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών έχουν συγκεντρωθεί, με κύριο σύνθημά τους, «να μην επιτρέψουν νεκρό απεργό πείνας».

Νωρίτερα, με εντολή της αστυνομίας, έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Ομόνοια» που πλέον λειτουργεί και πάλι.

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσαν οι πάνω από 1.000 δικηγόροι και νομικοί που παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι ώρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες, πριν η Ελλάδα καταταχτεί στις χώρες όπου πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας. Ως δικηγόροι και νομικοί επιστήμονες, κινητοποιηθήκαμε μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής ενός κρατούμενου αμετάκλητα καταδικασμένου, του Δημήτρη Κουφοντίνα, που διεκδικεί με το σώμα του ένα νόμιμο και εύλογο αίτημα, σχετιζόμενο αποκλειστικά με την έκτιση της ποινής του» υπογραμμίζουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες επικράτησε ένταση στην Ομόνοια σε πορεία υπέρ του Κουφοντίνα, με χημικά έναντι διαδηλωτών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Η κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα παραμένει κρίσιμη, ο ίδιος αφαίρεσε τον ορό της αντιβίωσης ο οποίος αποτελούσε και τη μοναδική πηγή ενυδάτωσής του.

Επίσης, όπως δήλωσε σε συγγενείς και οικείους, σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του δεν επιθυμεί ανάνηψη.