Κούγιας: «Ντροπή για τη Δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη» είπε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, εξηγώντας τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι».

Στη δήλωσή του «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», αλλά και τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρο Μπιμπίλα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, έκανε λόγο για «υπόγειες διαδρομές», αναφερόμενος στην απόφαση για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, σημειώνοντας: «Τον καταρράκωσαν όλοι τον Λιγνάδη. Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων, ο κ. Κούγιας σημείωσε: «Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρονών και ζει στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ο δευτέρος είναι 30 ετών και ζει στη Σουηδία. Και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος, 21 ετών που το 2015 ήταν σχεδόν 15 ετών».

Για τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες ομοφυλόφυλοι» που είχε χρησιμοποιήσει, αναφερόμενος στους μάρτυρες, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Ξεκίνησε όλο από έναν Ν.Σ., αλλά εγώ δεν είμαι στον κύκλο των ηθοποιών. Μου έστειλαν τις φωτογραφίες που είχε στο διαδίκτυο. Σε μια είναι ολόγυμνος (…). Oνόμασα αυτούς που δεν έχουν απλά την επιλογή της ερωτικής του συνευρέσεως με άνδρες, αλλά που είναι επιλογή ζωής να ζουν επαγγελματικά πουλώντας το σώμα τους σε ομοφυλόφιλους».

Για τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» στον Σπύρο Μπιμπίλα, ανέφερε: «Δεν είναι δικός μου χαρακτηρισμός, είναι του κυρίου Λιγνάδη. Εγώ είμαι κριτικός τέχνης και θεάτρου (…); Είναι η θέση του κ. Λιγνάδη: Όπως μας το απέδωσε ο κ. Λιγνάδης, ότι είναι ένας μέτριος ηθοποιός – γιατί δυστυχώς υπάρχει ο φθόνος και η ζήλεια – που δεν κατάφερε παρά την ηλικία του να κάνει την καριέρα του κ. Λιγνάδη, όντας πρόεδρος του ΣΕΗ, μαζί με κάποιους άλλους που ζήλευαν, μισούν τον κ. Λιγνάδη».