Δημήτρης Λιγνάδης: Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύλληψη του σκηνοθέτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και πλέον είναι υπό κράτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ' εξακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έπειτα από την επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων.

Οι περιπτώσεις που βαρύνουν προς το παρόν τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι δύο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Η μία είναι του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών και μία ακόμη καταγγελία, που έγινε στην εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. Κρίσιμη ήταν και η μαρτυρία γυναίκας, που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δημήτρης Λιγνάδης προσήλθε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, καθώς ενημερώθηκε ότι εκείνη τη στιγμή δεν εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.