Η εξομολόγηση του Κορκολή για τη μάχη με τον καρκίνο: «Οι πρώτες ημέρες της μάχης ήταν δύσκολες»


Ο Στέφανος Κορκολής περιγράφει τις δύσκολες ώρες που βίωσε δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισες μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, διαχειρίστηκες το θέμα της υγείας σου με ψυχραιμία και χιούμορ. Στο ταξίδι αυτό υπήρξαν στιγμές που λύγισες;

Φυσικά, οι πρώτες ημέρες μια μάχης είναι πάντα δύσκολες, αλλά όπως μου έλεγε ο πατέρας μου, ο στρατιώτης πριν από τη μάχη πάντα φοβάται, αλλά την ώρα της μάχης γίνεται θηρίο. Άρα, δεν το βάζω κάτω και συνεχίζω. Η ασθένεια αυτή σε ωθεί να κάνεις ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα στη ζωή σου, υπό την έννοια ότι πετάς ότι σου είναι άχρηστο, βαρετό και επικίνδυνο. Το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε η αρρώστια μου δεν έγινε επί τούτου. Έτυχε να παίξω σε μια συναυλία για τον σύλλογο “Ορίζοντας”, ο οποίος στηρίζει εμπράκτως ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ ότι πάσχω κι εγώ από την ίδια ασθένεια, δηλώνοντας, όμως, ότι είμαι στο πιάνο μου και γερός. Το στιγμιότυπο αυτό το μαγνητοσκόπησε ένα τοπικό κανάλι, λόγω έλλειψης σοβαρότερων ειδήσεων, έπαιξε σε ένα μεγάλο κανάλι κι έτσι γνωστοποιήθηκε. Δεν δυσαρεστήθηκα, διότι μου έδωσε την ευκαιρία να βροντοφωνάξω στα νέα παιδιά να κόψουν το τσιγάρο, διότι εμένα αυτό ήταν που με οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, που νοσούν από την ίδια ασθένεια, είσαι πρότυπο για τον τρόπο που τη βιώνεις. Τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Προς θεού, δεν μπορείς να είσαι πρότυπο για κάτι τέτοιο. Απλά, λόγω αναγνωρισιμότητας, μπορώ όσο γίνεται, να στέλνω κάποια μηνύματα και παροτρύνσεις. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράδειγμα, σε καμία περίπτωση. Παράδειγμα για εμένα είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν καθημερινά και δεν το βάζουν κάτω. Το μόνο που μπορώ να δώσω σαν συμβουλή, ως κάποιος που δεν την εφάρμοσε, είναι η πρόληψη. Ένα τσεκ απ δεν βλάπτει. Μη μένουμε με την αυταπάτη ότι αυτή η αρρώστια χτυπά μόνο την πόρτα του διπλανού μας.

Πηγή: Αγορά

Πηγή: gossip-tv.gr