ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ: «Απαραίτητο το lockdown. Μετά το τέλος Μαΐου το κανονικό άνοιγμα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι λοιμωξιολόγοιο στρέφουν την προσοχή τους στο διάστημα που θα χρειαστεί για την εκτόνωση της υγειονομικής κρίσης. Έπειτα από την αυστηροποίηση του lockdown, το σημαντικότερο είναι να γίνει γνωστό το πότε θα μειωθούν τα κρούσματα. Ειδικότερα, στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο». Το κλείσιμο του λιανεμπορίου και των σχολικών μονάδων ήταν τα δύο βασικά μέτρα του κυβερνητικού σχεδιασμού κόντρα στις αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Όσα ανέφερε αρχικά

Σε ερώτηση αν είναι επαρκής ο χρόνος του lockdown, μέχρι το τέλος του μήνα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο δελτίο του Star απάντησε: «Από το τέλος Μαΐου και έπειτα, αυτό είναι εφικτό».

«Είναι απαραίτητο το lockdown…Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη», προσέθεσε.

Όπως υποστήριξε στο Star, «το lockdown έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος δείχνει να έχει αυξητική πορεία. Έχουμε παράθυρο ευκαιρίας να περιορίσουμε τη διασπορά. Από το τέλος Μαΐου κι έπειτα, αν τηρήσουμε τα μέτρα, θα ήταν εφικτό να ανοίξουν οι κλάδοι χωρίς ακορντεόν».

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Τι είπε στη συνέχεια

Χαρακτήρισε «σημαντικότατο» το μέτρο της πληρότητας στα ΜΜΜ στο 65%, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαν να εγκατασταθούν συσκευές απολύμανσης για να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ενώ για την τηλεργασία είπε: «Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, πέραν των 17 ημερών lockdown στην Αττική. Θα δείτε ότι αυτό είναι εξαιρετικά κομβικό κι αν καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε, πέρα από τα μέτρα που σωστά η πολιτεία παίρνει, αρκεί οι επιχειρηματίες να τηρήσουν τα προβλεπόμενα».

Ακόμη, σχετικά με τις 17 μέρες lockdown, εκτίμησε ότι είναι επαρκής χρόνος για επιτευχθεί αποκλιμάκωση της διασποράς και αποσυμπίεση στα νοσοκομεία της Αττικής: «Η πανδημία δεν θα τελειώσει, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες. Τα στοχευμένα μέτρα τύπου ακορντεόν μπορεί να μας οδηγήσουν σε Καλό Πάσχα. Ένα ακόρντεον ήπιο, το οποίο να περιλαμβάνει και άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο κι έπειτα -όχι νωρίτερα- , θα μας οδηγούσε σε χαμηλά κρούσματα» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr