ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Κοκκίνισε» η Αττική – Δείτε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα νέα δεν ήταν καλά στην τελευταία επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η αναπόφευκτη αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των δημοτικών σχολείων, δεν κρατήθηκε σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνθηκε επικίνδυνα, με κύρια εστία ανησυχίας την Αττική η οποία πέρασε στο «κόκκινο».

Απέναντι στην προοπτική να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική του «ακορντεόν». Για την ακρίβεια, αποφάσισε να αρχίσει να κλείνει το «ακορντεόν», δηλαδή να περιορίζει το λιανεμπόρια και να επιβραδύνει το άνοιγμα των σχολείων.

Μετά από την αρνητική εξέλιξη στην Αττική, επανέρχεται ο υγειονομικός χάρτης με τις «κόκκινες και τις «κίτρινες» περιοχές που συμβολίζουν τα δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα χαρτοβιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click inside).

ΠΗΓΗ: cnn.gr