ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: Ο πρώην άντρας μου με βίαζε στον ύπνο μου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο γιος μου ακούει συχνά ένα τραγούδι της Katy Perry, το «Roar» και με έχει κάνει και εμένα φανατική. «Προσπάθησες να μου κάνεις κακό, αλλά δεν τα κατάφερες. Σηκώθηκα…». Ναι, το τραγούδι αυτό είναι ο ύμνος μου. Με εκφράζει απόλυτα.

Προσπάθησε να με καταστρέψει, αλλά δεν τα κατάφερε. Σηκώθηκα, πάτησα γερά στα πόδια μου και ξέφυγα από το «μηδέν» στο οποίο με είχε καταδικάσει.

Πήρα διαζύγιο από τον πρώην μου για χιλιάδες λόγους. Ποτέ δεν τηρούσε τις υποσχέσεις του, έκανε πολλά λάθη σε σχέση με το παιδί, μου δυσκόλευε τη ζωή αντί να τη διευκολύνει κ.α. Κάθε φορά που εμφανιζόταν ένα πρόβλημα προσπαθούσαμε να βλάψουμε ο ένας τον άλλον αντί να βοηθηθούμε και να το ξεπεράσουμε. Το σεξ ήταν το χειρότερό μου. Ανατολή εγώ, Δύση εκείνος. Δεν ταιριάζαμε καθόλου.

Όταν επιτέλους βγήκε από τη ζωή μου και σταμάτησα να κρατάω την αναπνοή μου κάθε φορά που τον έβλεπα, συνειδητοποίησα πόσο σκοτεινά ήταν όλα αυτά τα χρόνια μαζί του. Δεν ήταν μόνο το ότι η σεξουαλική μας ζωή ήταν άσχημη. Με βίαζε στον ύπνο μου και αυτό κράτησε πολλά χρόνια, νομίζω, και λέω νομίζω, διότι ενώ ξέρω ότι συνέβη, δεν μπορώ να πω πότε και πόσο συχνά. Ξέρω μόνο ότι συνέβη.

Ξύπνησα μέσα στη νύχτα από ένα πλάκωμα στο στήθος, που μου έκοβε την ανάσα και τον βρήκα πάνω μου, μέσα μου. Έμεινα αποσβολωμένη να τον κοιτάζω. Πολλές φορές χανόμουν και δεν ήξερα αν έβλεπα όνειρο ή αν είχα ξυπνήσει. Του έλεγα «Όχι, σταμάτα, δεν θέλω», αλλά εκείνος συνέχιζε.

Δεν είναι εύκολο για μία μικροκαμωμένη γυναίκα σαν εμένα να διώξει από πάνω της έναν άντρα 100 κιλών. Κάποιες φορές κατάφερνα να γλιτώσω, κάποιες άλλες όχι.

Πάλευα όσο μπορούσα, αλλά εκείνος συνέχιζε. Το βάρος του νικούσε το δικό μου. Πάλευα με νύχια και με δόντια, με φωνές και σπρωξίματα να ξεφύγω, μέχρι που στο τέλος απλά έμενα ακίνητη παρακαλώντας να τελειώσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Πολλές φορές του είπα «Δεν έχεις δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό. Πρέπει να σταματήσεις» και εκείνος απαντούσε «Το ξέρω. Συγγνώμη. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Λυπάμαι πολύ, δεν θα ξαναγίνει». Όμως συνέβαινε πάλι και πάλι. Ξανά το ίδιο πλάκωμα στο στήθος, ξανά ο ίδιος αγώνας να ξεφύγω, ξανά ζητούσε συγγνώμη το πρωί.

Ένα βράδυ ξύπνησα και τον βρήκα πάλι πάνω μου. Ούρλιαξα «Όχι» και με όλη μου τη δύναμη τον έσπρωξα και γλίστρησα προς το κάτω μέρος του κρεβατιού χτυπώντας τον με τον αγκώνα μου στο στήθος με όλη μου τη δύναμη.

Σφάδαζε από τον πόνο, διπλώθηκε. «Τι έκανες; Τι έχεις πάθει;», μου είπε.

Δεν ξέρω πώς κατάφερα και διατήρησα την ψυχραιμία μου. «Όταν σου λέω όχι, εννοώ όχι. Στο ξαναείπα, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό».

Δεν συνέβη ποτέ ξανά. Μπορεί να μην το παραδέχεται, αλλά ήταν βιασμός και όχι «ατύχημα», όπως ήθελε να το παρουσιάσει. Υποστήριξε ότι υπνοβατούσε και δεν καταλάβαινε τί έκανε.

Ο βιασμός μέσα στο γάμο είναι πραγματικότητα, όχι κόλπο των γυναικών για να σύρουν τους άντρες τους στα δικαστήρια.

Ένα χρόνο μετά τη νύχτα αυτή του ζήτησα διαζύγιο και δυόμισι χρόνια μετά, ελεύθερη πια από τα δεσμά του, μπορώ να μιλήσω ανοιχτά και να πω σε όλους ότι αυτό που μου συνέβη ήταν βιασμός και όχι κάτι άλλο.

Μόνο που δεν μπορώ να καυχηθώ για το επίτευγμά μου, ότι κατάφερα δηλαδή να ξεφύγω από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Δεν μπορώ να του «χτυπήσω» τη λέξη «βιασμός» και να τον κάνω να δει τί μου έκανε. Έχουμε και ένα γιο, ο όποιος δεν γνωρίζει τίποτα και δεν θέλω να μάθει. Με τον μπαμπά του έχουν μία εξαιρετική σχέση και δεν θέλω να διαταράξω την ισορροπία ανάμεσά μας, τώρα που μοιραζόμαστε την επιμέλεια.

Μεγάλωσα χωρίς πατέρα κάτι που δεν θέλω να συμβεί στο γιο μου. Θέλω μεγαλώνοντας να σχηματίσει από μόνος του άποψη για το μπαμπά του και να φτιάξουν μαζί τη σχέση που οι ίδιοι επιθυμούν.

Επέλεξα ο γιος μου να έχει και τους δύο γονείς του δίπλα του άσχετα από το τί συνέβη ανάμεσά μας. Τίμημα… η σιωπή μου. Ίσως κάποτε αποπειραθεί να κάνει το ίδιο σε κάποια άλλη γυναίκα και θα φταίω εγώ για αυτό. Στην προσπάθειά μου να προστατεύσω το γιο μου ξέρω ότι αφήνω τις «πόρτες» ανοιχτές. Ωστόσο έχω ένα σχέδιο στο μυαλό μου: Αν ποτέ κάνει μία άλλη σχέση και το μάθω, θα τον αντιμετωπίσω ανοιχτά και θα του πω ότι αυτό που έκανε λεγόταν βιασμός και όχι υπνοβασία, όπως τόσα χρόνια υποστήριζε. Αν συνειδητοποιήσει τι έκανε, ίσως αυτό τον εμποδίσει από το να το επαναλάβει. Αν τα λόγια μου δεν αρκούν, υπάρχει πάντοτε και η λύση της καταγγελίας. Άμεσα και ξεκάθαρα.

Προσπαθώ και εν μέρει το έχω καταφέρει να το ξεπεράσω. Μεγαλώνω ένα γιο που σέβεται τους άλλους, αγαπά τους γονείς του και είναι το πιο ευγενικό παιδί του κόσμου. Το σημαντικότερο είναι ότι κατανοεί και σέβεται την έννοια συναίνεση. Στο τελευταίο τουλάχιστον έβαλα τα δυνατά μου.

Πηγή : singleparent.gr