Βασιλακόπουλος: Γιατί χρειάζονται δυο δόσεις – Πόσο θα κρατάει η ανοσία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η ανοσία σίγουρα θα κρατάει για έναν χρόνο, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα χρειάζεται να κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο ή ανά δύο χρόνια», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος

Ως την μοναδική λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε το εμβόλιο, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της επιδημίας δεν έχει λήξει ακόμα. Όπως ανέφερε το επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή και ιδιαίτερη προσοχή.

Αναφερόμενος στους συνωμοσιολοτους που αμφισβητούν το εμβόλιο τόνισε: «Το να πιστεύουμε ότι κάποιοι στήνουν μια ολόκληρη επιχείρηση να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό και να εμβολιάζονται με ψεύτικα εμβόλια με ξεπερνά».

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (28/12) στο OPEN ο Θεόδωρο Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στον λόγο για τον οποίο χρειάζονται δυο δόσεις του εμβολίου. «Πρέπει να γίνουν δύο δόσεις, γιατί η δεύτερη δόση είναι η «αναμνηστική» που εξασφαλίζει τη μάξιμουμ ανοσολογική απόκριση στον οργανισμό. Η πρώτη δόση προσφέρει μερική προστασία και πρακτικά έναν μήνα μετά την πρώτη δόση φτάνουμε στο 95%».

«Η ανοσία σίγουρα θα κρατάει για έναν χρόνο, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα χρειάζεται να κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο ή ανά δύο χρόνια, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες» κατέληξε ο καθηγητής.

Πηγή