«Μίλησε» το κινητό του Άραβα που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντικά βήματα στην έρευνα για τον εντοπισμό του εκτελεστή αλλά και του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Άραβα στην πλατεία Εξαρχείων έχουν κάνει οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δημιουργήσει ήδη, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία τους, ένα κύκλο υπόπτων και προσπαθούν να δέσουν τα αποδεικτικά τους στοιχεία καθώς τα στόματα παραμένουν κλειστά παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν αρκετοί μιλούσαν και έδιναν πληροφορίες για την παράνομη δράση του θύματος στο εμπόριο των ναρκωτικών.

Το ένα από τα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε πάνω του το θύμα όταν δολοφονήθηκε έδωσε στοιχεία στις Αρχές για την πορεία των ερευνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν μηνύματα που δεχόταν από ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό και τα οποία το θύμα κρατούσε στη μνήμη από το 2005 έως και το 2015.

"βάλε τα λεφτά για να μην έχουμε πρόβλημα" του γράφει ο αποστολέας σε ένα από αυτά τα μηνύματα.

Το ποιο ενδιαφέρον όμως μήνυμα για τις Αρχές είναι ένα μήνυμα στο οποίο ο αποστολέας λέει στο θύμα να σταματήσει τα μαχαιρώματα:
«Αυτά που κανείς με τα μαχαιρώματα σταμάτησε τα. Τα μαχαιρώματα κόψτα. Θα σε πάνε στην αστυνομία"
Εδώ οι Αρχές, πάντως, θυμίζουν ότι το θύμα το είχαν καταγγείλει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αντιεξουσιαστή που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε γνωστό αναρχικό στέκι των Εξαρχείων.

Άρα ο αποστολέας - λένε αστυνομικοί- προειδοποιούσε το θύμα και ότι η επίθεση είχε γίνει γνωστή. Ο αποστολέας πάντως των μηνυμάτων φαίνεται να έχει αρκετή άνεση με το θύμα καθώς σε άλλο μήνυμα τον ενημερώνει για τις κινήσεις της αστυνομίας έξω από το σπίτι του θύματος " Η αστυνομία είναι απέξω από το σπίτι σου " του γράφει.
Μαφία των Εξαρχείων για τον έλεγχο της περιοχής ή ξεκαθάρισμα με προσωπικά κίνητρα; Θα ξεκαθαρίσει σύντομα λένε οι αρχές αν και αξιωματικός μιλώντας στο CNN Greece υποστηρίζει " ίσως να αποδειχθεί ότι είναι και τα δυο κίνητρα μαζί..."

Πηγή: CNN.gr