ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ: «Εξωπραγματική η συζήτηση για άρση των μέτρων»

Την αποτίμηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και τις εκτιμήσεις του για το επόμενο διάστημα έκανε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν μετά τις 9 Νοεμβρίου που έκλεισαν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, έκανε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μετά από 15 ημέρες τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για να προταθεί από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας η άρση του lockdown.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το όριο των 500 κρουσμάτων ανά ημέρα, που είχε τεθεί ως στόχος για το «άνοιγμα» της οικονομίας, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «τα 500 κρούσματα είναι ένα όριο ασφαλείας ωστόσο δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί».

Σε σχέση με τα σχολεία ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι: «αποδείχθηκε πως τα σχολεία είναι απαραίτητο συστατικό των μέτρων μείωσης εξάπλωσης της πανδημίας». Μάλιστα μέσω του Newsbomb.gr ξεκαθάρισε ότι αποδείχθηκε ότι όσο αυτά ήταν ανοιχτά δεν είδαμε την μείωση των κρουσμάτων που αναμενόταν. Άρα το γεγονός αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν για κάθε μελλοντική απόφαση.