Χριστούγεννα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βροχερός θα είναι ο καιρός τις ημέρες των εορτών, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές στα νοτιοδυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου. Το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες στην Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη (Χριστούγεννα) στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην αρχή της ημέρας με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, στα νότια τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο: προβλέπεται κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία βελτίωση το Σάββατο από τα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση την Παρασκευή από τα δυτικά και βαθμιαία στροφή σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.