ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: «Σε 10 μέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα…»


«Σε δέκα μέρες το ΕΣΥ θα έχει ηττηθεί από τον κοροναϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «έχουμε υγειονομικό πόλεμο, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά».

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισκέφτηκε τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης, κάνοντας μια δραματική πρόβλεψη.

«Σε δέκα μέρες το ΕΣΥ θα έχει ηττηθεί από τον κοροναϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «έχουμε υγειονομικό πόλεμο, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά».

«Πριν ξεκινήσει την εφημερία του το Ιπποκράτειο, είχε 130 περιστατικά, έστειλε 20 στον Άγιο Παύλο προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία. Μέχρι σήμερα το πρωί εισήχθησαν 67 περιστατικά και 24 ύποπτα τα οποία εμφανίζουν όλα τα συμπτώματα του κοροναϊού. Το νοσοκομείο έχει 180 κλίνες και έχει παραπάνω από 180 περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γεμάτη η ΜΕΘ εδώ και μέρες

«Τώρα είναι αναγκασμένο να διώξει και άλλες κλινικές σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανταπεξέλθει στην επόμενη εφημερία. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη εδώ και πολλές μέρες, διαθέτει δέκα κρεβάτια τα οποία είναι γεμάτα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει 15 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, μετατρέποντας έξι χειρουργικές αίθουσες σε κλίνες ΜΕΘ. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές και αυτό που προωθείται από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες είναι είναι να ανοίξουν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ».

Μιλώντας ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη και περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη ανέφερε ότι εξαντλούνται, όχι μόνο οι υποδομές του συστήματος αλλά και οι εφεδρείες. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι σε δύο ημέρες θα ξεκινήσουν να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο.

Ο σώζων εαυτό σωθήτω

«Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζονται από το Σάββατο να γίνουν αεροδιακομιδές περιστατικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως ο ιός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και εκεί δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Ως εκ τούτου, σε 10 μέρες όπως πάμε το ΕΣΥ θα ηττηθεί από τον κοροναϊο για αυτό θα πρέπει όλοι μας με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς πλέον ο «σώζων εαυτό σωθήτω».

Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που ασκούμε την πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Αλλά τώρα πια πρέπει να αυτoπροστατευτούμε. Το σύστημα δεν αντέχει», τόνισε ο κ. Γιαννάκος

Πήγε στο Δημόσιο και τον έστειλαν σε… ιδιωτική κλινική

Μάλιστα κατήγγειλε περιστατικό ενός ασθενή ο οποίος πήγε στο Θεαγένειο και επειδή έκλεισε παθολογική κλινική του είπαν να πάει στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος συνεργάζεται με το Δημόσιο. «Πήγε λοιπόν να κάνει τη θεραπεία του, έκανε τεστ κορωνοϊού και τον χρέωσαν 140 ευρώ συν τις χρεώσεις που έγιναν για τις εξετάσεις αλλά και τη θεραπεία που έκανε. Αυτό, δεν είναι επίταξη και συνεργασία. Δεν μπορεί αυτοί να είναι μαυραγορίτες την ώρα του πολέμου και το δημόσιο σύστημα να πολεμάει τον ιό», τόνισε.

«Εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα, σύμφωνα με τα αυξητικά στοιχεία που βλέπουμε και σε όλη τη χώρα, σε δέκα μέρες δε θα αντέξει», επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος, ενώ αναφέρθηκε και στους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στη Θεσσαλονίκη με τις απόψεις που διακινούν ακόμα και τώρα».

«Όχι μόνο με τις διαδηλώσεις αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους καλούμε να έρθουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να δουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει», συμπλήρωσε.

«Το Ιπποκράτειο έχει πληρότητα 100%»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, ανέφερε σε δηλώσεις του πως το νοσοκομείο έχει πληρότητα 100%.

«Οι κλίνες που άνοιξαν χθες, γέμισαν σε μια εφημερία. Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί πραγματικά. Ακόμη και χθες, νοσούσαν αρκετοί συνάδελφοι. Αλλά δίνουν τα πάντα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο έργο» ανέφερε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί.

«Δυστυχώς είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Δίνουμε τη μάχη όσο καλύτερα μπορούμε», πρόσθεσε.