ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ψηφιακά στο εξής οι ιατρικές βεβαιώσεις – Τι προβλέπεται

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έπειτα από την άυλη συνταγογράφηση έρχονται και οι ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις. «Πρόθεσή μας είναι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στην οποία στηρίχθηκε και η άυλη συνταγογράφηση, να προσθέσουμε και ιατρικές βεβαιώσεις» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του 10ου «e-Government Forum» με κύριο θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα εν μέσω κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει ήδη υλοποιήσει αλλά και σε όσα σχεδιάζονται και θα δρομολογούνται, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για το gov.gr, λέγοντας ότι ξεκίνησε λίγους μήνες πριν συγκεντρώνοντας 501 υπηρεσίες και μέχρι σήμερα έφτασε στις 672 και συνεχώς προστίθενται. Υπογράμμισε την τεράστια σημασία του ρόλου του ΚΕΠlive που στην συγκεκριμένη συγκυρία «μπορείς να κάνεις ένα ψηφιακό ραντεβού με το Δημόσιο».

Τόνισε μάλιστα, ότι «μειώνονται οι ανισότητες, βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες» ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να περάσουν τα ΚΕΠ στην ψηφιακή εποχή και θα υπάρξουν έργα ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 2021.