Στη δημοσιότητα φωτογραφίες μελών επικίνδυνης εγκληματικής σπείρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σπείρα επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών η οποία είχε εμπλακεί σε σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες.


Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι 7 Αλβανοί κατηγορούμενοι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Ολα ξεκίνησαν όταν στις 16 Δεκεμβρίου ένα από τα μέλη της σπείρας βρέθηκε να οδηγά κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν:

Ενα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια

Ενα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,

Ενα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια

Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER ),

Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια

Μία περούκα

Πέντε ζευγάρια γάντια.

Οπως εξακριβώθηκε, η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά:

Τρεις (3) απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών.

Μία (1) απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας.

Τρεις (3) διαρρήξεις οικιών.

Δέκα (10) ληστείες σε καταστήματα.

Εξι (6) κλοπές αυτοκινήτων.

Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.

Μία (1) ληστεία σε ιδιώτη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.