Σύλληψη: Καθηγήτριας που δεν φορούσε μάσκα – «Έβαζε απουσίες σε μαθητές που της ζητούσαν να φορέσει»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύλληψη καθηγήτριας που δεν φορούσε μάσκα – «Έβαζε απουσίες σε μαθητές που της ζητούσαν να φορέσει»

Μετά από καταγγελίες μαθητών και συστάσεις των συναδέλφων της, υποβλήθηκε μήνυση από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Υμηττού σε φιλόλογο που αρνείτο να φορέσει μάσκα. Η ίδια συνελήφθη και φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή της να μην πάρει προθεσμία και να δικαστεί.

Συνελήφθη καθηγήτρια του ΕΠΑΛ του Υμηττού, μετά από μήνυση του διευθυντή σε βάρος της, καθώς αρνείτο να φορέσει μάσκα στην αίθουσα.

Όπως κατήγγειλε πλήθος μαθητών της Β’ Λυκείου, η καθηγήτρια -που διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση, Λογοτεχνία- αγνοούσε τους μαθητές όταν της έλεγαν να φορέσει μάσκα, τιμωρώντας, μάλιστα, όσους της έκαναν συστάσεις με απουσίες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν τα παιδιά της Β’ Λυκείου, φέρεται να έλεγε στους μαθητές «ότι δεν πιστεύει στον κορονοϊό και στη μάσκα. Τα παιδιά της έλεγαν “δεν μπαίνουμε στην τάξη αν δεν βάλεις μάσκα” και εκείνη έλεγε “‘όχι” και εκείνη τους έβαζε απουσίες», όπως ανέφερε στο OPEN ο πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Πολλά παιδιά της Β’ Λυκείου μου έλεγαν πολλά σχόλια γι’ αυτό: ότι της έλεγαν, ότι την παρακαλούσαν να φορέσει μάσκα, γιατί είχαν κι ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους. Οι γονείς έκαναν καταγγελίες, ο διευθυντής έκανε μήνυση και εγώ ως πρόεδρος του 15μελούς μίλησα με τον διευθυντή και μου είπε ότι περιμένει απάντηση από τη Δευτεροβάθμια».

Μετά από μήνυση του διευθυντή του ΕΠΑΛ, η καθηγήτρια συνελήφθη και, μάλιστα, φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή της να μην πάρει προθεσμία και να δικαστεί.