Πρόεδρος περιπτερούχων: «Τα παιδιά κάνουν τα κουμάντα τους με μπίρες και ουίσκι»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να σταματήσει τη διασπορά του κορονοϊού είναι και το κλείσιμο των περιπτέρων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Μία απόφαση που έχει να κάνει και με την πώληση αλκοόλ, ειδικότερα στους νέους, με την κατανάλωση να είναι συνδεδεμένη με τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Ελλάδος, Θεόδωρος Μάλλιος, μίλησε για αυτή την απόφαση, αλλά για την δύσκολη περίοδο που διανύει ο κλάδος

«Τα παιδιά κάνουν τα κουμάντα τους. Τα βλέπεις με τελάρα μπίρες και ποτά για να φτιάχνονται νωρίτερα. Το κακό ξεκινά από τις οκτώ, τις εννιά», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του Open.

Εξηγώντας, παράλληλα, πως το ωράριο 12 με 5 που παραμένουν κλειστά έχει επηρεάσει τον κλάδο, αλλά εκτιμά πως ήταν χειρότερα την περίοδο του lockdown.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πλέον οι νέοι πηγαίνουν να αγοράσουν νωρίτερα αλκοόλ, είπε: «Έρχονται έτοιμα φτιαγμένα με τελάρα μπίρες, με ουίσκι. Πιο σκληρά γιατί τώρα τον νέο δύο μπίρες πού να τον πιάσουν», αναφέρει και ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως «τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επαναλάβει προς τους εργαζόμενους στον κλάδο τα πρόστιμα που μπορεί να τους επιβληθούν εάν παραβούν τους νέους κανόνες για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.