ΠΑΓΩΝΗ: «Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη φάση, δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται» δηλώνει η Ματίνα Παγώνη.

Αυστηρό μήνυμα στέλνει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται» είπε, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας.

Εμφανίστηκε βέβαιη πως –όπως έγινε και με την Κοζάνη– θα «κοκκινίσουν» κι άλλες περιοχές. Μάλιστα, όπως είπε, αν μπούμε στον Νοέμβριο-Δεκέμβριο με αυτά τα δεδομένα, τότε θα δυσκολέψουν περισσότερο τα πράγματα.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν θα επιβληθεί νέο γενικό lockdown στη χώρα, ωστόσο είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν όπως πρέπει τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Ένα απλό μέτρο, που τέλος πάντων πρέπει να βγούνε και να το πούνε να τελειώσει η ιστορία, είναι μάσκα μέσα και έξω», «δεν ισχύει επισήμως. Εμμέσως το λένε».

br