Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός και η κακοποίηση ζώων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κακούργημα πρόκειται να μετατραπεί το αδίκημα που έχει να κάνει με τον βασανισμό των ζώων. Αυτό ισχύει, βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Η απόφαση πάρθηκε με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων. Επιπλέον, αφορμή δόθηκε από τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων. Συγκεκριμένα, από τα όσα παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Σκοπός είναι να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων

Όπως τόνισε ο υπουργός, ο βασανισμός των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος. Συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας, όσο και της ελληνικής κοινωνίας. Επισημαίνεται παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.
που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.