ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Χιλιάδες κεραυνοί σε όλη τη χώρα και μεγάλα ύψη βροχής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ψυχρό μέτωπο το οποίο διέσχισε τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά.

Χαρακτηριστικά, στο μετεωρολογικό σταθμό στο Δοξάτο Δράμας, κατεγράφησαν 71 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα έξι μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Τετάρτης 13/10, εμφανίζονται στον ένθετο πίνακα του χάρτη, ο οποίος ακολουθεί.

Το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Εκατοντάδες κεραυνοί

Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε περίπου 2.500 κεραυνούς, η πλειονότητα των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.