Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η απόφαση που όλοι περίμεναν για τη Χρυσή Αυγή ανακοινώθηκε. Επτά βουλευτές καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλοι 11 για ένταξη.

Πιο συγκεκριμένα, διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορήθηκαν οι: Μιχαλολιάκος, Παπάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής και Ματθαιόπουλος και απειλούνται με ποινή κάθειρξης από 5 - 15 χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνται για ποινή κάθειρξης 5 -10 χρόνια.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό ανακοίνωσε η Μαρία Λεπενιώτη λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχη και τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά για ψευδορκία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εφετείου, και ενώ οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν απόντες όπως επίσης και ο Γιώργος Ρουπακιάς ανακοίνωσε:

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Από τους 18 κατηγορουμένους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα απαλλάσσονται δύο.

Για την υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες κηρύσσονται ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι.

Συγκλονιστικές στιγμές στο Εφετείο Αθηνών 

Η Μάγδα Φύσσα είναι η γυναίκα που μαζί της ταυτίστηκε όλη η Ελλάδα. Ήταν η τραγική φιγούρα και εκείνη που κίνησε πραγματικά Γη και Ουρανό για να καταφέρει να αναδείξει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Συγκλονιστικές στιγμές στο Εφετείο από τη Μάγδα Φύσσα: «Παύλο μου, μόνος σου τους καταδίκασες»

Με αξιοπρέπεια παρακολούθησε όλες τις συνεδριάσεις και με περιμένει με αγωνία να μάθει σήμερα, που έχουν πλέον συμπληρωθεί επτά χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού της, την τιμωρία που θα επιφυλάξουν οι φυσικοί δικαστές στο δράστη και τους συμμέτοχους στο έγκλημα.

Με δάκρυα στα μάτια, η Μάγδα Φύσσα φώναζε «Εσύ τους καταδίκασες Παύλο μου, μόνος σου τους καταδίκασες», σε μια συγκλονιστική στιγμή που σφράγισε μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σοβαρά επεισόδια μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Επεισόδια και ρίψη χημικών αυτή τη στιγμή έξω το Εφετείο.

Μία μικρή ομάδα την ώρα που το πλήθος πανηγύριζε για την ιστορική απόφαση περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε εναντίον των ΜΑΤ με μολότοφ με αποτέλεσμα να υπάρχει απάντηση από τους αστυνομικούς με ρίψεις χημικών

photo

photo