ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αυξάνονται επικίνδυνα τα λαγόψαρα στην Ελλάδα – Δείτε τα κοφτερά του δόντια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μάστιγα εξελίσσεται η παρουσία του τοξικού λαγόψαρου στα ελληνικά νερά. Ο πληθυσμός τους αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και όπως λένε οι ψαράδες βγαίνουν πλέον και κοντά σε παραλίες και σε βάθος μόλις ένα μέτρο!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων του Ηρακλείου Μανώλης Μαντζαράκης στο σχετικό ρεπορτάζ του neakriti.gr τα τοξικά αυτά ψάρια του έφαγαν τόσο τα σαλάχια από τα δίχτυα όσο και τα αλιευτικά εργαλεία με τα πολύ κοφτερά δόντια τους.

lagopsaro2

Ο πρόεδρος των αλιέων λέει επίσης ότι «είναι το ψάρι που δεν έχει …εχθρούς. Τρώει τα πάντα. Τρώει από σουπιές, χταπόδια μέχρι σίδερα, αγκίστρια κ.α.»

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι όπως είπε ότι το λαγόψαρο από 10 πόντους μέγεθος όταν έκανε την εμφάνισή του, έχει μεγαλώσει …επικίνδυνα καθώς ζυγίζει ακόμη και 17 κιλά, όπως εντοπίστηκε ΝΑ της Κρήτης.

Ο πρόεδρος των αλιέων κ. Μαντζαράκης κρατά  λαγοκέφαλους βάρους άνω των 5 κιλών!

Οι ψαράδες προτείνουν για να αναχαιτιστεί η αύξηση του πληθυσμού τους, να υπάρξει κάποια επικήρυξη, όπως συμβαίνει στην Κύπρο με 2 ευρώ ανά κεφάλι.

Όπως λένε αν δεν υπάρξουν μέτρα σε δυο χρόνια θα αυξηθεί τόσο πολύ που θα προκαλέσουν πρόβλημα ακόμη και σε παραλίες.

Δείτε το πόσο κοφτερά είναι τα δόντια του:

[g_youtube v="eMyeYMMboSg"]

Ο λαγοκέφαλος όπως επίσης λέγεται έφτασε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Κοιτίδα του φαίνεται να είναι η Ερυθρά Θάλασσα, ο Ειρηνικός και ο Ινδικός.

Ο λαγοκέφαλος εμπεριέχει την τετροδοτοξίνη, μια πολύ επικίνδυνη νευροτοξίνη, η οποία είναι μυοαναλγητική και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο όποιου το καταναλώσει.

Πηγή: unblock.gr