Ορεστιάδα: Μοδίστρες έφτιαξαν 11.000 μάσκες για μαθητές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντική πρωτοβουλία εν μέσω πανδημίας 12 γυναικών  από την Ορεστιάδα που έραψαν όχι εκατό, όχι χίλιες , αλλά 11.000 μάσκες.

Σε μία ραπτομηχανή από το σαλόνι του σπιτιού της η κύρια Ζωή έραψε μόνη της 2.000.

Με προικιά από τις γιαγιάδες τους και υφάσματα του στρατού, οι γυναίκες από την Ορεστιάδα, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό τις ραπτομηχανές και κατάφεραν να μοιράσουν εγκαίρως στα σχολεία της περιοχής τις μάσκες.

Αυτό που για τις γιαγιάδες από την Ορεστιάδα ήταν εύκολο, για τους ειδικούς των υπουργείων μοιάζει… βουνό. Δυο βδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι, δυο βδομάδες μετά το φιάσκο με τις μάσκες – μπούργκα, παραμένουν ακόμη χαμένοι στα εκατοστά των διαστάσεων.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η κ. Φανή Μπαχαρίδου, μοδίστρα από την Ορεστιάδα που φτιάχνει μάσκες, οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν.

«Ήταν 12 οι μοδίστρες που έραβαν από πέντε χωριά, αλλά στο σύνολο 30 άτομα βοηθούσαν. Εν μέσω πανδημίας δεν μπορούσαμε να βρούμε υλικά. Άνοιξαν σεντούκια και ντουλάπες ο κόσμος, και μας χάρισαν σεντόνια και υφάσματα για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μάσκες» είπε η κ. Μπαχαρίδου.

«Φτιάξαμε και 2.000 μάσκες για παιδιά. Τα λάθη είναι για να διορθώνονται. Οι κυρίες που συνεργαστήκαμε ήταν μοδίστρες. Πήραμε παιδάκια και μετρήσαμε διαστάσεις και φτιάξαμε τις μάσκες», πρόσθεσε η ίδια.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA