ΠΑΓΩΝΗ: «Απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00 σε νεαρές κυρίως ηλικίες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00 σε νεαρές κυρίως ηλικίες

«Κρίσιμες είναι οι επόμενες 10 ημέρες για την Αττική, όσον αφορά στην πορεία του κορωνοϊού, ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων πρέπει να περιοριστούν, διαφορετικά τα πράγματα θα λάβουν άσχημη τροπή»: αυτό τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά κυρία Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο CNN Greece.

Η ίδια τονίζει ότι η Αττική, και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται στο «κόκκινο» και εάν δεν πειθαρχήσουμε όλοι μας θα έρθουν «σκληρότερα μέτρα».

Η Ματίνα Παγώνη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα «πρόσωπα των ημερών», καθώς αποφάσισε να πει τα πράγματα έξω από τα δόντια και με μια μικρή ομάδα καθηγητών λοιμωξιολόγων να μιλήσει για νέο lockdown -παρότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός «ξορκίζει» αυτό το σενάριο.

Σημειώνει δε, πως είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις συγκοινωνίες -όπως για παράδειγμα να πολλαπλασιαστούν τα λεωφορεία.

Εξέφρασε δε, την άποψη ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00, σε νεαρές κυρίως ηλικίες.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα, που θα καθορίσουν την πορεία της κατάστασης, για την επόμενη ημέρα;

Η πορεία της κατάστασης, θα κριθεί από τρεις παραμέτρους: από τη μείωση των κρουσμάτων, από τη μείωση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία (σήμερα κυμαίνονται περίπου στους 500 σε όλη την Ελλάδα) και από το κατά πόσο θα αυξηθούν οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.